Winterbanden wisselen: wanneer doe je dat?

Door Redactie

Het is nu nog koud, maar veel automobilisten hebben hun afspraak voor het  winterbanden wisselen in zomerbanden al lang gemaakt en hadden al een afspraak in maart staan. Verzet je dan die afspraak, omdat het nog koud is? En kun je hier wel op inspringen? En hoe gaan bandenwisselbedrijven hier dan mee om? Ik vroeg het Menno Kuipers van Kwik-Fit.

Bij 7 graden winterbanden wisselen

Het is nogal uitzonderlijk dat het in april nog zo koud is. Meestal wisselen automobilisten hun winterbanden in eind maart en de eerste weken van april. Dan is het doorgaans ook 15 graden en dat is een perfecte temperatuur voor je zomerbanden! Het omslagpunt zit bij 7 graden Celsius. Is het onder de 7 graden? Dan is het beter om op winterbanden te rijden. Boven 7 graden zijn je zomerbanden of standaardbanden geschikt.

Wat doen de bandenhotels?

Ik vroeg Menno Kuipers van Kwik-Fit hoe hun bandenhotel met het koude weer in het voorjaar omgaat. Menno: “Inmiddels zijn de automobilisten weer flink aan het terug wisselen naar de zomer of standaardbanden. Je merkt dat ten opzichte van vorig jaar het wisselseizoen later op gang kwam én in het begin wel eens de afspraak werd verplaatst naar een latere datum. Totaal vielen die aantallen mutaties wel mee.” En hoeveel automobilisten hebben nu een afspraak voor het wisselen van de autobanden gemaakt? Menno: “Tot nu toe heeft 62% van onze klanten (leaserijders en particulieren) waarvoor wij de banden in opslag hebben in Etten-Leur al een datum voor de wissel geboekt.”

In onderstaande grafiek kun je ook zien dat in seizoen 2011-2012 vanaf week 6 t/m 12 meer wissels waren gepland dan dit jaar. Door het koude weer in maart en april hebben dus veel automobilisten even gewacht met wisselen.

 

Winterbanden wisselen

Plan op tijd een afspraak voor het winterbanden wisselen

Plan altijd wel op tijd de wissel van je banden in, want de agenda’s van de bandenhotels lopen snel vol. Het is redelijk normaal om de vanaf maart je winterbanden in te wisselen voor zomerbanden. Dit seizoen is een uitzondering, maar deze week zie je de temperaturen gelukkig al oplopen. Vanaf volgende week zullen veel meer mensen hun banden wisselen, waardoor ook de aankomende weken de aantallen wissels flink boven het vorige seizoen zullen uitkomen.

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Winterbanden wisselen: wanneer doe je dat?"