Heeft Nederland de winterbanden eronder?

Heeft Nederland de winterbanden eronder?

Door Redactie

Een hotel moet goed vol zitten en dat zit het bandenhotel van Kwik-Fit zeker. In deze gigantische opslag liggen 264.000 winter- en zomerbanden. Ik ben op de goede plek voor al mijn vragen over winterbanden. Hoeveel procent van de mensen heeft de winterbanden er nu onder zitten? En neemt de aanschaf van winterbanden nog steeds toe in Nederland?

Enorme toename aanschaf winterbanden in Nederland

De forse toename in de aanschaf van winterbanden heeft er toe geleid dat in 5 jaar tijd een hal met een paar honderd banden is gegroeid tot een gigantisch complex met een professionele logistieke organisatie. Inclusief meetstraat waar de gewisselde banden met lasertechniek worden gecontroleerd op profiel en kwaliteit. De aanschaf van winterbanden neemt nog steeds toe in Nederland. Dat is een mooie ontwikkeling, want rijden met winterbanden zorgt voor minder schade. Vooral letselschade neemt aanzienlijk af.

Piek in verkoop bij winters weer

Pieken in verkoop zijn vooral afhankelijk van het weer. Zodra het begon te sneeuwen dachten veel mensen: “Misschien moet ik nu ook maar winterbanden aanschaffen…” We stellen allemaal de beslissing uit totdat we geconfronteerd worden met winters weer. In het bandenhotel is dat duidelijk zichtbaar. Zodra het gaat sneeuwen of hard gaat vriezen neemt de aanschaf van winterbanden enorm toe. Ook wachten veel Nederlanders op leuke aanbiedingen. Winterbanden aanschaffen is voor particulieren vaak een hele uitgave. Begrijpelijk natuurlijk, maar niet zo slim om je veiligheid op het spel te zetten voor een leuke besparing. Via Allsecur krijg je daarom ook al vanaf oktober 15% korting op winterbanden bij Kwik-Fit.

Veel automobilisten rijden te lang door op hun zomerbanden

Inmiddels zijn 98% van de banden in het bandenhotel gewisseld. Maar er zijn nog altijd 6000 klanten die hun winterbanden op de plank hebben liggen in het bandenhotel. Wissel je zomerbanden in voor winterbanden als het buiten 7°C of kouder is. Kwik-Fit wisselt veel banden van leaseauto’s in oktober. Dat is mooi op tijd. Onverwachte gladheid kan je dan gemakkelijk aan. Wettelijk is een profiel van 1,6 mm verplicht, maar een profiel onder de 4 mm zorgt al voor veel minder grip. Automobilisten die ’s winters op hun afgesleten zomerbanden rijden, lopen dan ook een groot risico op schade. Moet je nog wisselen? Maak dan snel een afspraak!

Wil je meer weten over het aanschaffen van de juiste winterbanden en waar ze verplicht zijn? Lees dan ook ons artikel: Winterbanden: waar zijn ze verplicht?

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Heeft Nederland de winterbanden eronder?"