voorrang verlenen

Voorrang verlenen, we zouden het bijna vergeten…

Door Redactie

Vanmorgen sneed een auto mij flink af op de fiets. Ik wilde gewoon rechtdoor fietsen, maar de auto haalde mij in en sloeg meteen rechtsaf. De automobilist ging recht op zijn doel af: naar het werk waarschijnlijk…  En ik lag bijna op de grond. Wat is er gebeurd met de regel: rechtdoor gaand verkeer heeft voorrang? Zijn we die regel vergeten?

Voorrang verlenen: het is steeds lastiger blijkt nu

De schadecijfers bevestigen mijn vermoedens. Vanaf 2011 ziet Allsecur een stijging in het aantal schademeldingen rond het geven van voorrang. Opvallend feitje: dieper onderzoek wijst uit dat vooral Seatrijders moeite hebben met voorrang verlenen.  Ik heb in alle snelheid niet gezien wat voor een merk auto mij vanmorgen afsneed, dus dit feitje werd niet gelijk bevestigd 😉 .

Opfriscursus nodig?

Ik denk dat vanmorgen een voorbeeld van de maandagmorgenmoeheid van de automobilist in kwestie was, maar het is wel opvallend dat veel verkeersdeelnemers de voorrangsregels niet meer kennen. In de afgelopen 15 jaar zijn 40% van de verkeersregels veranderd, dus veel automobilisten kunnen denk ik wel een opfriscursus gebruiken…


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Voorrang verlenen, we zouden het bijna vergeten…"