slecht wegdek melden

Slecht wegdek melden, waar doe je dat?

Door Redactie

Een slecht wegdek kan je rijplezier echt vergallen. Al helemaal als je door slecht wegdek schade hebt aan je auto… Waar kun je slecht wegdek melden? En kun je de schade door slecht wegdek verhalen bij iemand, zoals de wegbeheerder? Ik zocht het voor je uit.

Slecht wegdek melden doe je bij…

Als de weg in erg slechte staat is, kun je dit melden bij de wegbeheerder. Maar: wie is dat? Gevaarlijke situaties op de rijkswegen kun je melden bij Rijkswaterstaat via het gratis telefoonnummer 0800 – 8002. Slechte provinciale wegen kun je melden bij de provincie. Wegen in een dorp of stad vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Je kunt ook een melding maken bij platforms als verbeterdebuurt.nl. Dan wordt de melding ook doorgestuurd naar de betreffende gemeente.

Schade door slecht wegdek

Heb je schade door slecht wegdek? Zoals ruitschade door losse stenen op de weg die op de ruit spatten? Neem dan eerst contact op met je verzekeraar. Als je verzekerd bent voor deze schade gaat je verzekeraar voor je aan de slag om de schade te verhalen en krijg jij je schade vergoed. Ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen auto door slecht wegdek? Dan kun je de wegbeheerder proberen aansprakelijk stellen voor de schade. Let op: als je een rechtsbijstandsverzekering hebt voor verkeer, kun je mooi je rechtsbijstand het werk laten doen.

Heb je ook geen rechtsbijstandsverzekering? Dan kun je voor schade door een rijksweg via een digitaal schadeclaimformulier je schade proberen te verhalen bij Rijkswaterstaat. Toon de schade aan met bijvoorbeeld foto’s van de beschadiging(en) aan de auto, facturen of een politierapport. Is de wegbeheerder de gemeente of de provincie? Dan kun je ook daar proberen je gelijk te halen. De wegbeheerder beoordeelt je aanvraag en kan mogelijk je kosten vergoeden.

Belangrijk om te weten is dat je de wegbeheerder niet alleen aansprakelijk kunt stellen voor schade aan je auto door het slechte wegdek. Je kunt de wegbeheerder ook aansprakelijk stellen wanneer je bijvoorbeeld over een (te hoge) verkeersdrempel bent gereden waardoor de auto beschadigd is.


Laat een reactie achter


10 Reacties op "Slecht wegdek melden, waar doe je dat?"

 1. Taucha heeft op gereageerd

  Op de A44 vlak voor htm 10.3 links zit een diepe kuil tussen de rechter rijstrook en de invoegstrook. Kan ik dit ergens per mail melden?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Dit kan je bij de desbetreffende gemeente melden. Gr. Anoe van Allsecur.

 2. A.Bernhardt heeft op gereageerd

  Beste Robert,
  Ik rij aldoor op de tweede baan als ik bij dit stuk slechte wegdek kom.
  Gisteren deed ik dat ook, maar zag dat de auto op de eerste baan niet door een verzakking ging, en dat het leek of het gerepareerd was.
  Vandaag ben ik weer op de eerste baan gaan rijden en inderdaad het is gerepareerd.
  Geweldig, het voelt fantasties, fraai werk, dank jullie wel.
  Met vriendelijke groet , Ad

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Hoi Ad, Dat is mooi om te horen, dat het telefoontje toch geholpen heeft. Rij voorzichtig! 😉 Gr. Anoe van Allsecur

 3. A.Bernhardt heeft op gereageerd

  Rondweg A10 / komende vanuit noord / voor dat je de Zeeburgertunnel in gaat / eerste rijbaan / verzakking in wegdek / klap op stootdempers/
  Klap in mijn maag ( met een Mercedes heb je er waarschijnlijk geen last van)
  Ik heb Kia Picanto / Met vriendelijke groet.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   De A10 valt onder de Rijkswegen en dit kan dus gemeld worden bij de Rijkswaterstaat. Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800 – 8002. Groetjes Robert.

 4. robbert heeft op gereageerd

  op de A9 bij paal 31,2 richting Amsterdam zitten in de rechterrijbaan een paar flinke gaten, gevaarlijke situatie vindt ik

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Gevaarlijke situaties op de rijkswegen (zoals de A9) kun je melden bij Rijkswaterstaat. Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800 – 8002. Groetjes, Robert van Allsecur

 5. J.Andringa heeft op gereageerd

  Aanzetting viaduct A7 bij hectometerpaaltje 176 Li verzakt.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   De A7 valt onder de Rijkswegen en dit kan dus gemeld worden bij de Rijkswaterstaat. 😉 Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800 – 8002. Groetjes Robert.