pokemon go

Pokémon GO in de auto: 5 veilige tips to catch them all!

Door Redactie

Ben jij ook in de ban van Pokémon GO? Om een echte Pokémon meester te worden moet je alle Pokémon vangen. En dat betekent: kilometers afleggen! Hoe gebruik je de auto slim en veilig voor Pokemon GO? Als medespeler zet ik een paar tips voor je op een rij.

Bijna 10% Pokémon GO spelers kruipt achter het stuur

Iedereen weet wel dat Pokémon GO spelen tijdens het autorijden geen goed plan is. Pokémon GO vraagt aandacht en focus en autorijden ook. Dat gaat niet samen. Al denk je misschien dat jij het wel kan. Sterker nog, 10% van alle Pokémon GO spelers jaagt op Pokémon tijdens het autorijden. En dat merk je in het verkeer. Hoe kun je toch de auto slim inzetten voor Pokémon GO?

Eieren uitbroeden kan niet met de auto

Als je dacht dat je een snelle hack gevonden had om eieren uit te broeden: sorry. Dat kan dus niet met de auto. Pokémon GO registreert hoe snel je gaat en ziet dus al vlug dat jij niet netjes de kilometers loopt die nodig zijn om jouw 10 km ei uit te laten komen. De afgelegde kilometers in de auto tellen simpelweg niet mee. Trek dus je sportschoenen aan en loop een blokje om. Extra tip: loop echt (grotere) rondjes en niet gewoon heen en weer. Dan registreert het spel de afgelegde kilometers beter.

Rijd naar plaatsen waar veel – of zeldzame – Pokémon te vinden zijn

Je kunt de auto wel perfect gebruiken om naar plaatsen te rijden waar veel Pokémon te vinden zijn. Of waar regelmatig een zeldzame Pokémon wordt gespot. Ik combineer dit graag met een dagje weg. Er zijn voldoende apps, zoals Pokemap of Pokeradar, waarin spelers zelf aangeven waar ze een Pokémon hebben gevangen. Natuurlijk parkeer je wel even netjes op een officiële parkeerplaats. Dus spring in de auto, rijd naar een goede spot en catch them all!

Laat je rijden

Kun je de lokroep van Pokémon in de omgeving niet weerstaan? Laat je rijden! 38% van de Pokémon GO spelers speelt het spel als passagier in de auto. Ook als bijrijder heeft het overigens weinig zin om op de snelweg Pokémon GO te spelen. Je gaat vaak te snel om Pokémon te vangen. Ondertussen verbruik je wel data en loopt de batterij van je telefoon in rap tempo leeg. Start het spel dus alleen op als je je in de bebouwde kom laat rondrijden en gebruik de snelweg-minuten om met de chauffeur te praten. Wie weet, misschien heeft hij of zij wel tips waar je een legendarische Pokémon kan vangen!

Autotijd = oplaadtijd

Pokémon GO is verslavend, maar het vreet wel batterijen. Ik gebruik zelf mijn autotijd dan ook altijd als oplaadtijd. Standaard ligt er een oplader in de auto, zodat mijn telefoon weer helemaal is opgeladen als ik uit de auto stap. Verwacht je een lange dag? Neem dan een powerbank mee. Want niets is zo irritant als eindelijk een Dragonite in het wild spotten, waarna je telefoon ermee ophoudt omdat de batterij leeg is.

En jij? Heb jij nog tips voor Pokemon GO, zoals goede spots of parkeerplaatsen waar veel Pokémon in de buurt zitten?


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Pokémon GO in de auto: 5 veilige tips to catch them all!"