Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden

Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden

Door Redactie

Doe je dit wel eens: sms’en in de auto terwijl je aan het rijden bent? Of je navigatiesysteem nog even snel instellen terwijl je al onderweg bent? En rijd je dan nog geconcentreerd? Ik schrok wel toen ik deze test deed op de website van Veilig Verkeer Nederland. Blijkbaar ben ik niet zo goed in multitasken…

 

Campagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’

Al tikkend op de mobiel in de test had ik niet eens door hoe hard ik reed. Laat staan wat er op de weg gebeurde. Nu weet ik van mezelf dat ik niet zo goed ben in twee dingen tegelijk te doen, maar dit was wel eng. Veilig Verkeer Nederland (VVN) weet ook hoe gevaarlijk het is om in de auto afgeleid te zijn en lanceert vandaag de campagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’, waarin ze je wijzen op de risico’s van afleidingen als sms’en en bellen in de auto.

Allsecur steunt deze campagne, omdat we veiligheid op de weg belangrijk vinden en automobilisten graag bewust maken van veelvoorkomende risico’s. Wil je echt goed en geconcentreerd rijden? Gebruik dan onderstaande tips (deze komen van VVN).

Tips voor een geconcentreerde rit

  •  Plan je route vóór vertrek

Stel je navigatie in voordat je gaat rijden en wacht met wegrijden tot de route is berekend. Zorg voor een regelmatige update van je navigatieapparatuur. Dat voorkomt dat je onderweg opnieuw je bestemming moet invoeren. Wil je onderweg een andere bestemming invoeren, zoek dan een parkeerplaats waar je dat veilig kan doen.

  • Bellen, natuurlijk handsfree en hou ’t kort

Bel alleen handsfree als het echt noodzakelijk is en hou het gesprek zo kort mogelijk. Of vraag of het gesprek op een ander tijdstip kan plaatsvinden. Het beste is om je telefoon tijdens het rijden helemaal uit te zetten. Wil je toch bellen, rij dan naar een parkeerplaats.

  • Sms’en doe je op een P

En dat geldt natuurlijk ook voor twitteren en e-mailen. Ga naar een parkeerplaats of wacht totdat je thuis of op kantoor bent.

Veel rijplezier!

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden"