wintersport gladjes laten verlopen

Zorg dat je wintersportvakantie (niet te) gladjes verloopt.

Door Redactie

Het is weer begonnen, het wintersportseizoen. Vele Nederlanders gaan jaarlijks op wintersportvakantie. En als je dan weer op zo’n heerlijke vakantie gaat, doe dat dan wel goed voorbereid. Ik help je een stukje op weg, zodat je vakantie goed en vooral veilig verloopt.

Let op de regels voor winterbanden

Winterbanden zorgen ervoor dat je remweg korter wordt. Daarnaast bieden ze meer grip bij het wegrijden en is het risico kleiner dat je uit de bocht vliegt. Goede redenen om gelijk winterbanden onder je auto te bevestigen, lijkt mij. Daarnaast zijn winterbanden (en sneeuwkettingen overigens ook) in bepaalde wintersportlanden soms gewoon verplicht. Bekijk hier of het in jouw winterportland verplicht is winterbanden te hebben.

Vergeet je vignet niet

Een vignet? Ja, een vignet. Er bestaan milieuvignetten en tolvignetten. Deze vignetten zijn verplicht in een aantal Europese wintersportlanden. Om er zeker van te zijn dat je de juiste vignetten aanschaft, vind je hier een overzicht van de landen waar tol betaald moet worden. En het milieuvignet of de milieusticker is verplicht in delen van Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Tsjechië en Zweden. Bij weeralarmen, grotere auto’s (zoals bussen en campers) of dieselauto’s gelden voor een aantal landen specifieke regels voor milieustickers. Check de regels even voordat je afreist naar Denemarken, Hongarije, Oostenrijk of Noorwegen.

Maak je auto winterklaar

Onlangs is hierover al een blog verschenen . Lees ‘m anders nog eens door om zeker te zijn van een goede voorbereiding op je wintersportvakantie.

Ben je er zelf wel klaar voor?

Alhoewel het behoorlijk logisch is, kan ik het niet laten het even te melden: neem je rijbewijs, groene kaart en verzekeringsbewijs mee. En mijn laatste tip, heb je pechhulp in het buitenland geregeld via je je autoverzekeraar?

Dan kan ik je alleen nog maar heel veel plezier wensen en geniet ervan!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Zorg dat je wintersportvakantie (niet te) gladjes verloopt."