verkeersregels in het buitenland

Verkeersregels in het buitenland: Wintersport

Door Redactie

Wintersporters! Aangezien de voorjaarsvakantie voor sommigen in volle gang is en voor anderen om de hoek staat, leek het mij goed jullie te wijzen op de verkeersregels in de favoriete wintersportbestemmingen. Zo kom je veilig aan én voorkom je vervelende verkeersboetes van de Verkehrzpolizei of de police routière! Lees snel verder voor de belangrijkste verkeersregels in het buitenland!

Winterbanden

Een van de belangrijkste verkeersregels in het buitenland tijdens het wintersportseizoen: Winterbanden! Winterbanden zijn handig en zeker aan te raden als je op wintersport gaat. Maar in sommige landen zijn ze zelfs verplicht en krijg je een boete als je ze niet om je velgen hebt. In de volgende landen zijn winterbanden verplicht: Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden, Noorwegen en Luxemburg. Als een van deze landen je eindbestemming is, kun je beter zorgen dat je winterbanden onder je auto hebt. In Frankrijk, Zwitserland en Italië zijn winterbanden alleen verplicht als het wordt aangegeven met een bord. Maar let op: Ook als er geen bord staat, kunnen winterbanden verplicht zijn. Eigenlijk is het dus aan te raden op wintersport te gaan mét winterbanden.

Sneeuwkettingen

Nog zoiets, sneeuwkettingen! In Nederland heb je ze zo goed als nooit nodig, dus kan ik me voorstellen dat je er niet direct aan denkt. Maar in sommige Alpenlanden moeten ze in de auto liggen. En dan ook nog eens passend bij je bandenmaat. De boetes zijn torenhoog als het niet klopt,  dus schaf ze zeker aan!

Sneeuwkettingen zijn verplicht in Oostenrijk en Italië, maar in de andere populaire wintersportgebieden zijn ze verplicht bij bord. Je kunt sneeuwkettingen gemakkelijk online kopen, let wel even op de verzending, zodat ze niet te laat in huis zijn! Ook zijn ze in het buitenland bij tankstations te koop, al zullen ze hier vele malen duurder zijn.

Bandenprofiel

Winterbanden, check! Passende sneeuwkettingen, check! Oke, dan gaan we verder op onze checklist. Want ook je bandenprofiel is van belang! Uiteraard zorgt een goed bandenprofiel voor meer grip, vooral bij glad weer, maar het kan je ook een hoop geld besparen. In Oostenrijk en Tsjechië is de verplichte minimale profieldiepte namelijk 4 millimeter. Kijk dit dus nog even goed na, als je oude winterbanden onder je auto hebt liggen.

Overige items

Nou, we zijn er nog niet. Je hebt je sneeuwkettingen in huis, je winterbanden onder je auto, je bandenprofiel gecheckt, koffers gepakt en zoekt nu alleen nog een paar matchende extra warme sokken bij elkaar. Jij bent er klaar voor, denk je. Maar wacht! Er is nog meer! Veel landen hebben hun eigen regels en verplichtingen, waar jij aan moet voldoen. Ook als je alleen maar door dat land heen rijdt. In onderstaande infographic zie jij precies wat je verplicht mee moet nemen in elk land. Uiteraard kun je deze dingen altijd goed gebruiken in je auto.

wintersport auto verplicht

Overzicht verplichtingen buitenland (via Pricewise)

Pechhulp buitenland

Uiteraard weet je nooit wat er onderweg gaat gebeuren. Om ook in het buitenland verzekert te zijn van de goede service van Allsecur raden wij je pechhulp onderweg aan. Deze kun je ook voor het buitenland aanzetten. Meer informatie over pechhulp in het buitenland vind je hier! 

Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

We wensen je een ontzettend fijne, witte en boetevrije wintersport!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Verkeersregels in het buitenland: Wintersport"