autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen: tips voor een relaxte reis

Door Redactie

Met een volgepakte auto inclusief kinderen naar de vakantiebestemming? Dat klinkt verre van ideaal. Vooral kleine dreumesen en peuters kunnen nogal onvoorspelbaar zijn tijdens een lange autorit. Toch is een goede voorbereiding dé sleutel tot succes. Daarom geef ik, uit eigen ervaring, tips om een autovakantie met kinderen te overleven en vooral veilig aan te komen op je vakantiebestemming.

Autovakantie met kinderen: veiligheid voorop

Veiligheid voor je kleintjes staat voorop. Ongeveer 98% van de auto-ongelukken waar kinderen bij betrokken zijn, komt door menselijke fouten. Een goed en veilig kinderzitje is dus van zeer groot belang. Wanneer je kinderen veilig op de achterbank zitten, rij je met een geruster en dus relaxter gevoel naar je vakantie.

Pauzeer regelmatig

Pauzeer regelmatig; voor jezelf en je bijrijder onmisbaar, maar net zo belangrijk voor kleine kinderen. Las om de twee uur een goede pauze in om uit te rusten. Stop op een veilige plek waar de kinderen lekker kunnen rondrennen, dan zijn ze vervolgens in de auto uitgeteld (en hopelijk een stukje rustiger).

Zorg voor schaduw

In de hete zon zitten is niet prettig voor je kind. Zorg voor goede zonwering op het raam of bevestig een hydrofiele doek of bijvoorbeeld een theedoek langs het raam.

Vul de kleine kindermaagjes goed

Zorg voor een goed gevulde maag tijdens het autorijden. Houd een tas met eten bij de hand waar je zo de (gezonde) snacks uit kunt pakken. Zorg wel voor licht en makkelijk verteerbaar eten aangezien je niet veel beweegt tijdens zo’n autorit. Beperk suiker in de tussendoortjes; anders stuiteren je kinderen door de auto.

Maak er een feestje van

Zorg dat de autorit zo plezierig mogelijk is. Voor mij begint de vakantie op het moment dat ik in de auto stap. En dat wil ik de kinderen ook zo laten ervaren. Daarom neem ik kleine kadootjes voor de kinderen mee. Zo zorg ik dat er elke twee uur bij het pauzeren een klein kadootje uitgepakt kan worden, waar ze vervolgens in de auto mee kunnen spelen. Zo’n kadootje hoeft niet veel te kosten. Denk aan een autootje of een (teken)boekje, vaak voor een euro al (tweedehands) te koop.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Autovakantie met kinderen: tips voor een relaxte reis"