Voorkom pech op vakantie, doe de zomercheck!

Door Redactie

Het is bijna zover! Zomervakantie! Je hebt vast je vakantie al geboekt   en  misschien zelfs al wat spullen gekocht of klaargelegd. Maar hoe zit het met je auto? Als je met de auto op vakantie gaat, verdient je auto ook wat extra aandacht. Hoe voorkom je dat je met de auto strandt in het buitenland? Doe de zomercheck!

We zijn allemaal heel gefocust in de winter op de conditie van onze auto, maar vergeet de zomer niet… Vooral als je met de auto op vakantie gaat, heeft je heilige koe flink wat te verduren.  In de zomervakantie hebben de hulpdiensten veel werk aan gestrande reizigers in het buitenland. De pech top 5 in de zomer is dan ook elk jaar ongeveer hetzelfde:

Pech top 5 in de zomer

 1. Elektronische storingen
 2. Lekke banden
 3. Koelingproblemen
 4. Kapotte koppeling en versnellingsbak
 5. Overbelaste turbo
Elektronische problemen staan met stip op nummer 1. Dat komt omdat steeds meer auto’s geavanceerde computers aan boord hebben. Door een softwarestoring blijft bijvoorbeeld de verlichting van de auto aan en ontstaan er accuproblemen. De klassieke lekke band komt ook nog veel voor door spijkers en schroeven in de band. Op nummer 3 staat koelingproblemen. Deze problemen ontstaan door te weinig koelwater of lekkage, omdat bijvoorbeeld een slang niet goed zit. De koppeling en de versnellingsbak hebben het tijdens de vakantie ook te verduren. File, door bergen rijden en een zware caravan achter de auto zorgen voor veel problemen met schakelen. De turbo wordt ook zwaarder belast, omdat er langer achter elkaar met vol vermogen wordt gereden. Ook wordt de auto zwaarder belast door veel bagage of een caravan achter de auto.
Allsecur zomercheck

Doe de zomercheck!

Klanten van Allsecur ontvangen een gratis zomercheck bij Kwik-Fit. In deze zomercheck worden de volgende punten gecontroleerd:

 • Accu
 • Remmenverlichting
 • Vloeistoffen
 • Banden
 • Schokdempers
 • Uitlaat
 • Ruiten en ruitenwissers
 • Exterieur
Ben je geen klant bij Allsecur en wil je zelf snel je auto controleren? Controleer je auto voor vertrek dan in ieder geval op de volgende punten:
 • Zijn je vloeistoffen nog voldoende op peil? Controleer je oliepeil, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof.
 • Heb je voldoende profiel op je zomerbanden? Ook in de zomer is voldoende profiel belangrijk (wettelijk minimaal 1,6 mm, wenselijk is minimaal 2 mm).
 • Werken alle lampen nog? En heb je reservelampen bij je?
 • Heb je de juiste spullen in je auto liggen die verplicht zijn over de grens?

Pechhulp

Mocht je nu ondanks een goede voorbereiding toch met pech langs de weg staan in het buitenland? Dan zit je met de aanvullende dekking Pechhulp buitenland goed bij Allsecur!

Je kunt nu goed voorbereid op reis. Veel vakantieplezier!

 


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Voorkom pech op vakantie, doe de zomercheck!"

 1. Mike van den Nieuwenhof heeft op gereageerd

  Beste Roos,

  Het is erg vervelend om op weg naar je vakantie stil te komen staan. Het is wel erg fijn om te lezen dat er aardige mensen voor je stopte om te vragen hoe het gaat. Maak je jaarlijks gebruik van de zomercheck?

  Met vriendelijke groeten,
  Mike van den Nieuwenhof
  Allsecur Webcare

 2. Roos heeft op gereageerd

  Niets zo vervelend als op de autoroute in Frankrijk, in de file, pech krijgen. Dat heb ik wel eens gehad, en is echt vreselijk. Al waren voorbij rijdende mensen wel erg aardig om te vragen hoe het gaat.