sneeuwkettingen kopen

Sneeuwkettingen plaatsen doe je zo!

Door Redactie

Het wintersportseizoen is in volle gang en met de voorjaarsvakantie voor de deur gaat wintersportend Nederland de grens weer over, op weg naar de witte bergen. In grote getale bezetten we de Duitse en Franse snelwegen, op weg naar onze favoriete berg. Maar hoe zeer we ook van sneeuw houden, niemand kijkt er naar uit om vlak voor de eindstreep sneeuwkettingen te leggen. Als het dan toch moet, dan beter goed voorbereid! Dus bij deze, sneeuwkettingen plaatsen, hoe doe je dat? 

Sneeuwkettingen aanschaffen: wat heb ik nodig?

Bij iedere maat band past een bepaalde maat sneeuwketting. Zorg dat je de bandenmaat weet als je naar de winkel gaat voor kettingen. De maat kan je aflezen op de band zelf en staat weergegeven als (voorbeeld): 205/55 R16 91V.  In de winkel kan men je adviseren welk type sneeuwketting past voor jou.

Kettingen zijn er vervolgens in diverse uitvoeringen. In het kort komt het erop neer dat de goedkope(re) varianten (vanaf zo’n € 40,-) wat arbeidsintensiever zijn dan de duurdere. Afhankelijk hoe vaak je in de sneeuw te vinden bent kan je overwegen een wat gebruiksvriendelijker, duurzamer model te kiezen. Met de volgende tips wordt sneeuwkettingen plaatsen een fluitje van een cent!

Tips voor vertrek

  • Zorg vóór vertrek voor sneeuwkettingen: pompstations hanteren woekerprijzen!
  • Oefen thuis een paar keer ‘droog’. In de vrieskou wil je écht niet gaan uitzoeken hoe je sneeuwkettingen werken.
  • Verwijder je wieldoppen en laat ze thuis. Sneeuwkettingen kunnen deze beschadigen.
  • Auto inpakken? Leg de kettingen binnen handbereik. Vergeet veiligheidshesje en zaklamp niet.
  • It’s a dirty job…: neem handschoenen (liefst dun, maar warm) en een matje of vuilniszak mee.

Nu je je toch aan het voorbereiden bent: denk aan je vignet voor Oostenrijk of Zwitserland. Mocht je van plan zijn in Duitsland een stop in te lassen, check dan of je een milieusticker voor Duitsland nodig hebt. In sommige steden is dit verplicht!

Sneeuwkettingen plaatsen

Sneeuwkettingen plaatsen is verplicht als dit door een bord wordt aangegeven. Hoe je ze monteert, is per type verschillend. Lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing (als het goed is heb je dat thuis al eens gedaan en geprobeerd). Niet onbelangrijk: leg de kettingen om de aangedreven wielen. Je zal niet de eerste zijn die kettingen om de voorbanden heeft liggen terwijl de auto achterwielaandrijving heeft!

Tip! Veel fabrikanten en aanbieders van sneeuwkettingen, zoals sneeuwkettingen.com, plaatsen op hun website filmpjes over hoe je kettingen moet omleggen.

Zit de klus erop? Rij voorzichtig weg en controleer na 100 meter even of je de kettingen nog moet naspannen. Niet goed aangespannen kettingen kunnen je wielkast beschadigen!

In deze video van Sneeuwkettingen.com legt Tom Coronel uit hoe het precies werkt, met die sneeuwkettingen!

Veilig weer thuis?

Maak de kettingen schoon met warm water en droog ze af. Bewaar ze daarna op een droge plaats. Zo heb je ook volgend seizoen nog wat aan je sneeuwkettingen!

Als het goed is ben jij nu helemaal up to date over sneeuwkettingen plaatsen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Sneeuwkettingen plaatsen doe je zo!"