Alcoholtest uitverkocht? Maak je niet druk!

Door Redactie

Als je nog op zoek bent naar een alcoholtest voor je vakantie naar Frankrijk zal dit antwoord je bekend voorkomen: “Momenteel zijn de alcoholblaastesten nog niet leverbaar…” Er is een enorme run op alcoholtesten en ze zijn bijna nergens te verkrijgen. En zijn ze even te koop, dan zijn ze razendsnel uitverkocht. Waar maken we ons allemaal zo druk om?

Verplichte alcoholtest kopen?

In ons artikel Met de auto naar Frankrijk? Alcoholtest mee! schreven we al: vanaf 1 juli ben je verplicht twee NF gecertificeerde alcoholtesten in je auto te hebben liggen als je in Frankrijk rijdt. Daarna is er een enorme run op de alcoholtesten gekomen. Wij Nederlanders houden ons graag aan de regels. Gevolg: continu uitverkocht!

Alcoholtest = gouden handel

Waar veel vraag is, maar weinig aanbod schieten de bedrijven uit de grond om snel geld te verdienen aan deze gouden handel. Op sommige websites worden de testen nu voor 10 euro per stuk aangeboden. Als dat zou betekenen dat je nu overal testen kan kopen is dat nog acceptabel te noemen, maar niets is minder waar. Door de enorme vraag kunnen leveranciers de productie gewoonweg niet aan en dus kunnen veel bedrijven toch niet leveren.

Moet ik me zorgen maken?

Heb je geen alcoholtest in je auto liggen en rijd je deze zomer door Frankrijk? Maak je dan niet druk. De politie deelt tot 1 november alleen nog waarschuwingen aan toeristen uit. Wil je er toch twee in je auto? In Frankrijk maak je meer kans om alcoholtesten te kopen (maar ook daar zijn ze vaak uitverkocht). Probeer het bij het eerste de beste benzinestation of een drogisterij. Dan betaal je maar 1 of 2 euro voor een test. Laat je niet verleiden om in Nederland de hoofdprijs van 10 of 20 euro te betalen. Dat is nergens voor nodig.

Vanaf 1 november boete

Als je na 1 november geen alcoholtesten in je auto hebt liggen, maak je kans op een boete van 11 euro. Is natuurlijk niet fijn, maar is het de stress en de kosten van het kopen in Nederland waard?

Zoals ik eerder al zei: ik koop er liever een mooie fles wijn van, maar maak je vooral niet druk! Veel belangrijker dan de test is namelijk: kruip niet met alcohol op achter het stuur. Daar kan geen alcoholtest tegenop!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Alcoholtest uitverkocht? Maak je niet druk!"