waarbrogfonds

Waarborgfonds: wanneer kun je er met je autoschade terecht?

Door Redactie

Dat is balen: ben je aan het winkelen, zie je als je je auto vol wilt laden met boodschappen een flinke kras in je lak die door een andere auto lijkt te zijn veroorzaakt. Die schade had je voor je de auto had geparkeerd nog niet en er is geen briefje achtergelaten. Wat doe je dan? Erg lastig om dan je schade te verhalen bij een tegenpartij. Kan het Waarborgfonds dan uitkomst bieden?

Wanneer klop ik aan bij het waarborgfonds?

Zodra iemand jou aanrijdt, kun je de schade verhalen bij die persoon. Iedereen in Nederland die een auto op zijn/haar naam heeft staan is verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. Dat betekent dat je verplicht bent om de schade die je aan anderen toebrengt te verzekeren en dat jouw verzekeraar uitkeert als jij iemand anders schade toebrengt. Soms is de dader van je schade echter helemaal niet bekend, dus is je schade ook niet bij iemand (dus ook geen verzekeraar) te verhalen. Wat doe je dan? Je kunt dan een claim indienen bij het Waarborgfonds motorverkeer. Als je Volledig Casco (Allrisk) bij Allsecur verzekerd bent, claimen wij voor je. Als het waarborgfonds uitbetaalt, heeft deze schade geen invloed op je schadevrije jaren.waarborgfonds

Wat doet het waarborgfonds?

Het Waarborgfonds motorverkeer is een vangnet voor mensen die door een ongeluk in het verkeer schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Denk dus aan schade die is veroorzaakt door onbekend of onverzekerd motorvoertuig. Ook schade door een gestolen motorvoertuig kun je claimen bij het Waarborgfonds. Het fonds heeft uiteraard voorwaarden waar je claim aan moet voldoen. Je schade moet bijvoorbeeld door een ander motorvoertuig zijn aangebracht en je moet getuigen hebben die bevestigen dat je schade er voordat je bijvoorbeeld je auto parkeerde niet was. Je hebt een eigen risico van €250,-  en aangifte bij de politie is verplicht. Bij een Volledig casco autoverzekering nemen wij het eigen risico van €250,- voor onze rekening.

Helpt Allsecur altijd met mijn claim?

Heb je WA of WA Beperkt Casco bij Allsecur? Als je ook rechtsbijstand bij Allsecur hebt verzekerd, helpen wij je met het verhalen van je schade en dus ook met je claim bij het Waarborgfonds motorverkeer als deze schade meer is dan €250,- . We dienen dan voor jou de claim in en voorzien je van alle informatie die je nodig hebt. Het is dus zeker de moeite waard om naast je hoofddekking rechtsbijstand af te sluiten.

Hoe zit het met schade door inbraak en storm?

Nu denk je misschien: hoe zit het dan met mijn schade die niet is veroorzaakt door een onbekend motorvoertuig, maar door een onbekend persoon? Bijvoorbeeld bij diefstal of vandalisme? Deze schade kun je gewoon verzekeren. Ben je WA + Beperkt Casco bij Allsecur verzekerd? Dan ben je onder andere verzekerd als je schade veroorzaakt is door: inbraak, diefstal, joyriding of zelfs door een aanrijding met een dier. Bij een Volledig Casco autoverzekering komt schade door vandalisme en ander onheil van buitenaf daar ook bij. Schade door storm wordt bij bovenstaande dekkingen ook vergoed.


Laat een reactie achter


4 Reacties op "Waarborgfonds: wanneer kun je er met je autoschade terecht?"

 1. G.Klein heeft op gereageerd

  Ik heb schade aan mijn motorkap, er zijn brandende kranten opgelegd, een buurman verderop kwam langs gefietst en heeft het er af geveegd er is politie bij geweest heb wa verzekering, heb alleen mijn wao en ben zuinig op mijn auto maar niemand betaalt rekening is 249,00 euro, wat nu.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Dat is vervelend om te horen. Bij schade door een onbekende dader geldt een wettelijk eigen risico van € 250,-. Als de schade lager is dan dit bedrag, dan heeft het geen zin om de schade te melden bij de Waarborgfonds. Gr. Anoe van Allsecur

 2. Sebastiaan heeft op gereageerd

  Als ik het goed begrijp, wordt het niet vergoed als iemand met een sleutel over je auto heen gaat maar wel als iemand met een deur een kras of een deuk in je auto slaat?

  1. Marije Zandbergen heeft op gereageerd

   Beste Sebastiaan,
   Ik ga er even van uit dat je het hier hebt over schade door een onbekende dader. Als je kan aantonen dat schade door een ander motorvoertuig is aangericht kun je dit bij het Waarborgfonds claimen. Als je een Volledig Casco autoverzekering bij Allsecur hebt kun je ook vandalisme claimen. Dus als iemand bewust met de sleutel over je auto heen gaat kun je dit claimen bij Allsecur. Bij WA of Beperkt Casco wordt dit inderdaad niet vergoed.