verkeerd getankt

Verkeerd getankt: wat doe je nu?

Door Tim Coronel

Verkeerd getankt… Je bent niet de enige. Het overkomt meer dan 25.000 Nederlandse automobilisten per jaar. Je bent er met je gedachten niet bij of je vergist je in het buitenland en ja hoor; voor je het weet gooi je benzine in je dieselauto. Wat doe je nu?

Ik heb het expliciet over benzine in je dieselauto, omdat diesel in je benzineauto bijna niet gaat. De dieselslang past namelijk niet in je benzineauto. Toch gebeurt het wel eens. Hoe mensen dat doen, is me een raadsel 😉 . Als je per ongeluk benzine in je dieselauto gooit en verkeerd handelt, kun je grote schade aan je dieselpomp en injectoren toebrengen. Lees dus snel mijn advies!

Verkeerd getankt, wat doe je nu?

  • Niet je auto starten! Maak zelfs geen contact (sleutel NIET omdraaien!).
  • Bel meteen met een hulpdienst of je verzekeraar.
  • De hulpdienst pompt je tank helemaal leeg.
  • Vul je tank nu met de goede brandstof…
  • Als je nog niet gereden hebt, is er nu nog hoop dat je gewoon verder kunt rijden.
  • Wel gereden? Of je auto gestart? Dan heb je schade en is reparatie noodzakelijk. Je kunt niet verder rijden.

Goed om te weten: als je Pechhulp hebt bij Allsecur, verbinden ze je door met Allianz Global Assistance . Zij komen je ter plekke helpen en brengen de auto naar een professionele garage om je tank leeg te pompen en te controleren of er verkeerde brandstof in bijvoorbeeld je motor zit. Of je kunt natuurlijk Allsecur Pechhulp on demand gebruiken.  Binnen een paar clicks is hulp onderweg en abonnement is niet nodig. Het leegpompen van je tank kost €90,-.

Verkeerd tanken gebeurt vooral in het buitenland

Er wordt vooral veel verkeerd getankt in het buitenland, omdat de brandstoffen andere namen hebben. Voorkom verkeerd tanken door deze lijst te checken voor je gaat tanken in je vakantieland.

Schade verzekerd door verkeerd tanken?

Heb je verkeerd getankt en schade? Dan kun je dit claimen bij je autoverzekeraar als je Volledig Casco (All risk) verzekerd bent. Dit heeft dan echter wel invloed op je schadevrije jaren.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Verkeerd getankt: wat doe je nu?"