Veel voorkomende schade

Herkenbaar? Tegen stilstaand object rijden veelvoorkomende schade

Door Suzanne Caron

Een ongeluk of schade zit in een klein hoekje. Je let even niet op bij het achteruit rijden en ziet een paaltje over het hoofd, moet plotseling remmen voor een voorligger of er stuitert een steentje op je voorruit.

Allsecur bestaat dit jaar tien jaar en daarom hebben wij onze schadecijfers van de afgelopen jaren onder de loep genomen. Wat zijn de meest voorkomende schades? Dit is de top 5:

  1. Ruitschade
  2. Kop-staart botsing
  3. Braakschade
  4. Tegen stilstaand object gereden
  5. Parkeerschade

Afleiding in de auto

Tegen een stilstaand object rijden, staat de afgelopen jaren altijd in de top 5. Ondanks dat veel auto’s tegenwoordig over verschillende technische snufjes beschikken, rijden we toch nog regelmatig ergens tegen aan. Worden we misschien vaker afgeleid?

Je hoeft maar even niet op te letten en de situatie voor of naast je auto kan totaal anders zijn. Zo’n korte afleiding kan al een ongeval veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat 68% van de ongelukken gebeurt doordat mensen zijn afgeleid in de auto. Dit kan door het bedienen van de radio, door medepassagiers of door de smartphone. Die afleiding zorgt dus helaas nog vaak voor schade of, erger, een ongeluk met een andere weggebruiker.

Ruitschade

Ruitschade staat al jaren op nummer 1 van meest voorkomende schades. Je hebt zelf waarschijnlijk ook weleens ruitschade gehad. Een klein sterretje door een opspattend steentje of als je pech hebt een flinke scheur in je ruit. Door de zachte winters van de afgelopen jaren ontstaat er minder schade aan het wegdek en daardoor dus ook minder ruitschades. Ondanks dat blijft de schade op nummer 1 staan.

Technische snufjes

Door alle technische snufjes in onze auto’s zien we wel dat het aantal schades afneemt. Alleen worden reparaties door die technische snufjes wel steeds duurder. Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om het vervangen van een bumper of een ruit, maar ook om de sensoren die daarin verwerkt zijn. Ondanks dat schades afnemen, wordt het schadebedrag daardoor wel hoger.

Zelf schade?

Ben je ergens tegenaan gereden of heb je een ongeluk gehad? Het is dan belangrijk dat je een schadeformulier invult en die met je verzekeraar deelt. In dit blog lees je hoe je dat doet en hebben we een aantal tips voor je.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Herkenbaar? Tegen stilstaand object rijden veelvoorkomende schade"