Vandalisme schade: auto bekrast, wat nu?

Vandalisme schade: auto bekrast, wat nu?

Door Redactie

Wel eens van de mysterieuze autokrasser gehoord? Deze krasser vernielde al 350 auto’s in Emmen. Ik spreek vaak klanten die vandalisme meemaken. Vandalisme is extra vervelend, omdat iemand aan je spullen zit en de dader vaak onbekend is. Tijd om hier aandacht aan te besteden. Ik geef je antwoorden op veelgestelde vragen over vandalisme schade en je autoverzekering.

Wanneer ben ik verzekerd voor vandalisme schade en hoe is dit geregeld?

Als de dader bekend is, kun je deze schade verhalen op de verzekering van de dader. Is de dader onbekend? Met een WA Volledig Casco autoverzekering ben je bij Allsecur verzekerd voor vandalisme schade. Vandalisme schade is snel en gemakkelijk aan te melden op onze website. Je kunt vervolgens naar een hersteller gaan om de schade te laten repareren. Afhankelijk van de hoogte van de schade komt er een expert om de schade vast te stellen.

Tip: ga naar een bij Allsecur aangesloten tophersteller dan krijg je onder andere gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie en wordt de auto van binnen en buiten gereinigd.

Ik heb geen schuld, maar ga toch meer premie betalen?

Claim je vandalisme schade bij Allsecur, omdat de dader van je schade onbekend is? Dan val je terug in je schadevrije jaren. Je premie van je autoverzekering gaat dus omhoog. Dit komt, omdat we de schade niet op de dader kunnen verhalen. Ook biedt het Waarborgfonds hier helaas geen uitkomst, want daar kun je alleen schade claimen als de schade door een ander motorvoertuig is veroorzaakt. Bedenk je bij een kras in je lak dan ook: zijn de reparatiekosten lager dan mijn premieverhoging na schade? Vaak is dat wel het geval. Je kunt dan beter deze schade zelf betalen. Trouwens sommige krassen kun je ook zelf verwijderen.

Doe aangifte!

Ongeacht je hoofddekking (WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco) is het belangrijk altijd aangifte te doen bij de politie. Kijk ook of er andere beschadigde auto’s in de buurt zijn en vraag je buren of zij iets hebben gehoord of gezien. Mocht de dader namelijk alsnog gevonden worden, heb je in ieder geval de mogelijkheid om je schade op de dader te verhalen. Je kunt je claim bij Allsecur dan weer intrekken en de vergoeding terugbetalen. We corrigeren dan je terugval in schadevrije jaren weer. Dit kan nog binnen 12 maanden.


Laat een reactie achter


14 Reacties op "Vandalisme schade: auto bekrast, wat nu?"

 1. Jaimy heeft op gereageerd

  Gister is door mijn buurman gezien dat zijn buurvrouw expres onze auto bekrasten nu is mijn vraag of ik dat kan verhalen en ik die schade vergoed ga krijgen kunnen aankomende vrijdag aangifte doen tegen mevrouw

  1. Julia heeft op gereageerd

   Wat een vervelende ervaring. Bij een volledig casco dekking (all risk) ben je ook voor vandalisme schade verzekerd. Dit heeft wel invloed op de schadevrije jaren, zolang dit niet verhaald kan worden. Als het verhaald kan worden op de dader, dan zou dit verder geen gevolgen hebben. Voor verdere hulp kun je contact opnemen met onze schadeservice via 088 548 5000, optie 2 tussen 08:00 en 19:00 op werkdagen.

 2. bewoner uit t'harde heeft op gereageerd

  Bij ons gisteren de auto bekrast.
  Is al is eerder gebeurd vanaf die tijd camera opgehangen en ja nu goed kunnen zien wie het is.
  persoon hier op aangesproken maar die doet of hij gek is en zegt ik niet hoor.
  Maar wat moeten we nu doen.
  (Mag ik voor eigen rechter spelen)

  1. ria heeft op gereageerd

   Goedemiddag,

   Mag ik vragen welke camera jullie hebben opgehangen en waar je die op hebt aangesloten.
   Wij hebben nl het zelfde in de straat en willen degene daarop betrappen.

   Hartelijk dank vast

 3. willem heeft op gereageerd

  Bij ons ook in de buurt 4 auto`s bekrast, bij navraag kinderen die er speelde, waren het 2 baldadige allochtone kinderen jawel van notebene 6 en 4 jaar oud, die met iets scherps bij auto`s krassen van voor naar achteren hadden gemaakt. Zo ook bij mij schade 1800 euro .
  De kinderen die het aangaven hadden het niet gezien maar het jochie van 6 jaar had flink opgeschept hierover . Naar de ouders gegaan maar die ontkennen in alle toonaarden en liegen en bedriegen waar je bijstaat wat een aso`s zijn het toch vooral die moeder. Had vermeld dat ik er dan politie werk van maak en ze gooide zo de deur voor je neus dicht met als opmerking je doet maat. Politie melding gemaakt en de wijkagent zou contact opnemen , nou het is nu 4 weken later die onbenul moet nog bellen!!!

  1. Dirk van der Heijden heeft op gereageerd

   Beste Willem,

   Erg vervelend dat dit je is overkomen. Voor kinderen onder de 14 jaar geldt dat de ouders aansprakelijk zijn als er schade wordt aangericht. In dit geval zou je je aansprakelijkheidsstelling dus aan de ouders van de jongen kunnen richten. Ik hoop dat het politie onderzoek iets oplevert en wens je nog veel succes met de verdere afhandeling.

   Groeten,
   Dirk

   1. m heeft op gereageerd

    rot op man hollanders zijn ook niet lieverdjes ze doen ook bij mijn auto ruiter wisser kapot maken krassen en dergelijke dingen doen stikem maar ik ga hun hard aan pakken met camera in zevenaar gebeurd op de brie

   2. m heeft op gereageerd

    ik heb vermoeden maar ik weet het niet zeker wie aan mij auto komt ik ga binnen kort ir camera plaatsen op ongemerkte plek in zevenaar ziet een of andere onbeschoft op heeren maten

  2. Sandra heeft op gereageerd

   Hallo Willem,
   Ik voel zo met je mee. Wij zitten in dezelfde situatie. Twee allochtone buurkinderen hebben onze auto bekrast, volgens andere buurtkinderen. Moeder zegt gewoon “dat doen mijn kinderen niet”. Met eigen ogen gezien dat bij hen in de gang naast de voordeur dezelfde soort krassen zitten als op mijn auto. Zij heeft de politie gebeld dat wij discrimineren en haar bedreigen. Totaal niet waar. Maar ik krijg politie aan de deur een kwartier nadat ze gebeld heeft en wij hebben vier dagen moeten wachten totdat de wijkagent kwam. Zo onredelijk. Is het bij jullie al opgelost??? En zoja hoe??

 4. Patrick heeft op gereageerd

  Woonachtig in Apeldoorn heb ik in ruim 2 jaar tijd 4x fikse vandalismeschade gehad. 1x brandstichting, 2x (2 autos, zelfde tijdstip) flinke krassen, deuken en auto’s bewerkt met zoutzuur of andere bijtende stof. Deze schades vonden plaats in Apeldoorn. Ook in Duitsland is mijn auto beschadigd (spiegel eraf) door een knokpartij (diverse auto’s in die straat beschadigd, bloed, etc).

  Als gevolg hiervan heeft mijn verzekeraar me geroyeerd wegens ‘ongunstig schadeverloop’.

  Moet ik deze (allen bij de politie aangegeven) schades melden als ‘schuldschade’ of ‘andere schade’ bij het aanvragen van een nieuwe verzekering?

  1. Rebecca Naumann heeft op gereageerd

   Beste Patrick,

   Dat is heel vervelend. Bij een nieuwe aanvraag kun je “andere schade” opgeven, maar zet er dan wel bij dat het om vandalisme gaat. Kun je dit niet toelichten, dan is het beter om de schades als schuldschades te melden. Vandalisme is namelijk niet te verhalen en heeft hierdoor invloed op je schadevrije jaren en bonusmalus.

 5. Coby Derksen heeft op gereageerd

  Vandaag om ongeveer 12 uur is mijn auto bekrast over de gehele achterkant .Veel schade .Ze kunnen niks doen reparatie moet je zelf bekostigen .

 6. Wim de Jong heeft op gereageerd

  Paavo een heel lezenswaardig artikel. Wellicht kun je in de alinea over geen schuld maar toch meer premie betalen aangeven, dat de verzekerde binnen een jaar de evt. uitbetaalde schade nog voor eigen rekening kan nemen om de terugval terug te draaien en zo verder te groeien in schadevrije jaren.

  Groeten,
  Wim

  1. Paavo de Krijger heeft op gereageerd

   Beste Wim,

   Bedankt voor je reactie en je tips. In de laatste alinea hebben we het stukje opgenomen voor het terugbetalen van schade waardoor de Bonus Malus-korting en de schadevrije jaren worden gecorrigeerd. Heb je nog meer tips? En wat vind je van het Allsecur blog?

   Met vriendelijke groeten,

   Paavo de Krijger