veilig autorijden

Stormschade betaal je die zelf?

Door Redactie

Hoe zit het met de schade aan je auto bij een hevige storm? Wanneer is stormschade eigenlijk gedekt door je autoverzekering?

Wanneer ben je verzekerd voor stormschade?

Vanaf een Beperkt Casco autoverzekering ben je bij Allsecur verzekerd voor stormschade, hagel, brand en natuurgeweld als een overstroming of aardbeving. Bij enkel een WA autoverzekering ben je dat niet. Vaak zit er maar een klein verschil tussen de premie van een WA autoverzekering en Beperkt Casco autoverzekering, dus het is de moeite waard om eens naar dit verschil te kijken. Ook ruitschade valt onder een Beperkt Casco autoverzekering bij Allsecur en zo is ook je voorruit verzekerd als je in de herfst onder een kastanjeboom staat…

Tips voor veilig rijden met regen en wind

  • Houd bij harde wind rekening met fietsers en motorrijders. Door windvlagen kunnen ze plotseling van richting veranderen. Neem dus afstand en kijk goed in je spiegels als je ze inhaalt.
  • Als je een vrachtauto inhaalt dan kan je, als je de vrachtwagen voorbij bent, een rukwind verwachten. Laat je niet verrassen.
  • Rem vóór een bocht, want remmen in een bocht vergroot slipgevaar.
  • Voorkom aquaplaning: verlaag je snelheid op een natte weg. Met minimaal 4 mm profiel op je autobanden rijd je veiliger.
  • Op ‘oud’ asfalt blijft water liggen. Houd extra afstand. Door opspattend water van je voorligger zie je even niks meer.
  • 15% van de automobilisten weet niet wat te doen bij verlies van grip. Rem niet maar trap direct de koppeling in en stuur naar de gewenste richting.

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Stormschade betaal je die zelf?"