Stormschade betaal je die zelf?

Door Redactie

De zware storm die gisteren over Nederland raasde, hield iedereen in zijn greep. Bomen vielen om, ramen sneuvelden en vrachtwagens waaiden om door de harde rukwinden. Vandaag, “the day after”, wordt door velen de schadebalans opgemaakt. En hoe zit het dan met schade aan je eigen auto bij een zware storm? Wanneer is stormschade eigenlijk gedekt door je? autoverzekering?

Wanneer ben je verzekerd voor stormschade?

Vanaf een Beperkt Casco autoverzekering ben je bij Allsecur verzekerd voor stormschade, hagel, brand en natuurgeweld als een overstroming of aardbeving. Bij enkel een WA autoverzekering ben je dat niet. Ook schade aan je auto door afbrekende takken of omvallende bomen valt onder een Beperkt Casco autoverzekering bij Allsecur.

Tips voor veilig rijden met regen en wind

 • Houd bij harde wind rekening met fietsers en motorrijders. Door windvlagen kunnen ze plotseling van richting veranderen. Neem dus afstand en kijk goed in je spiegels als je ze inhaalt.
 • Als je een vrachtauto inhaalt dan kan je, als je de vrachtwagen voorbij bent, een rukwind verwachten. Laat je niet verrassen.
 • Rem vóór een bocht, want remmen in een bocht vergroot slipgevaar.
 • Voorkom aquaplaning: verlaag je snelheid op een natte weg. Met minimaal 4 mm profiel op je autobanden rijd je veiliger.
 • Op ‘oud’ asfalt blijft water liggen. Houd extra afstand. Door opspattend water van je voorligger zie je even niks meer.
 • 15% van de automobilisten weet niet wat te doen bij verlies van grip. Rem niet maar trap direct de koppeling in en stuur naar de gewenste richting.

 


Laat een reactie achter


4 Reacties op "Stormschade betaal je die zelf?"

 1. Zoraima Sijtsema heeft op gereageerd

  Jammer dat als je je verzekering wil aanpassen bij jullie dat dit niet mogelijk is.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Wat wil je precies aanpassen? De hoofddekking verhogen is inderdaad niet mogelijk, maar voor de rest is vrijwel alles aan te passen hoor! Laat het me even weten. Groetjes, Joost van Allsecur

   1. Zoraima Sijtsema heeft op gereageerd

    Ik wil inderdaad van WA naar WA beperkt casco en niet omdat ik opeens schade wil gaan claimen zoals jullie medewerker aan de telefoon suggereerde maar omdat ik dacht dat ik wa beperktcasco verzekerd was maar er achter kwam dat ik wa verzekerd was. Blijkbaar kan ik hier bij jullie dus niks aan veranderen

    1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

     In het verleden werd er heel veel gefraudeerd met het upgraden van de hoofddekking. Wij willen jou er zeker niet van beschuldigen dat dat jouw intenties zijn natuurlijk. 😉 Het is alleen wel de reden dat we die mogelijkheid in zijn geheel hebben afgeschaft. Daar zijn ook geen uitzonderingen op mogelijk helaas. Groetjes, Robert van Allsecur