Schadeformulier invullen

Schadeformulier invullen: zo wordt het eenvoudiger

Door Floris van den Berg

Heb je weleens schade gereden en daarom een schadeformulier moeten invullen? Grote kans dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan. Uit ons Grote Auto&Verkeeronderzoek dat wij samen met Team Vier hebben uitgevoerd, blijkt namelijk dat twee op de vijf automobilisten (40%) het heel/enigszins moeilijk vindt om een schadeformulier in te vullen. Lees hieronder de tips die het je wat makkelijker maken.

Meest genoemde redenen van moeilijkheid

De meest genoemde redenen van de moeilijkheid zijn dat het formulier te klein is, het tekenen van de situatie te lastig is en dat men de vragen te lastig vindt. Men zou ook graag in plaats van een tekening, een foto van de situatie willen bijvoegen. Lees hieronder de tips die het invullen van het schadeformulier makkelijker maken.

Je rijdt schade, en nu?

Na een aanrijding ben je natuurlijk erg geschrokken. Naast dat schade rijden al vervelend genoeg is, moet je ook nog een schadeformulier invullen. De shock die je ervaart, maakt het er in ieder geval niet makkelijk op!

Helaas hoort het erbij, maar voor een goede afhandeling van de verzekering zeker noodzakelijk. Hieronder geven we je een paar tips die het invullen van het formulier (zowel voor- als achterkant) vergemakkelijken. Bekijk hier stap voor stap het invullen van het schadeformulier (voorkant).

  • Tip #1: Zorg dat op het schadeformulier duidelijk is welk voertuig A en welk voertuig B is. Zijn er meer dan twee auto’s betrokken en heb je maar één formulier bij de hand? Schrijf dan de contactgegevens op van de andere partijen en houd ruimte over voor de tegenpartij waar je direct bij bent betrokken.
  • Tip #2: Bij vraag 6 over de verzekeringsnemer is het belangrijk dat je hier niet de gegevens invult van de regelmatige bestuurder, maar van de verzekeringnemer.
  • Tip #3: Bij vraag 9 over de bestuurder vul je de gegevens in van degene die op het moment van schade rijden de bestuurder was. Stond je auto geparkeerd? Vul hier dan ‘n.v.t.’ in.
  • Tip #4: Bij vraag 10 wordt er gevraagd naar de plaats op het voertuig waar deze het eerste werd geraakt. Als je auto geparkeerd stond, dan geef je aan waar de schade is geconstateerd.
  • Tip #5: Zorg dat je bij vraag 15 ‘Mijn opmerkingen’ andere nuttige informatie schrijft, zoals contactgegevens van getuigen of andere informatie die getuigen te melden hebben.
  • Tip #6: Vul de achterkant van het formulier rustig thuis in. Je hebt hier de tegenpartij niet voor nodig.
  • Tip #7: Vul bij ‘Maatschappij schadenummer’ niets in, tenzij je de schade al bij je verzekeraar hebt gemeld zonder schadeformulier in te vullen.
  • Tip #8: Heeft de betrokken aanhanger een eigen kenteken? Dan hoef je geen chassisnummer in te vullen onder het kopje ‘verzekerd motorrijtuig’.
  • Tip #9: Zet geen handtekening als je het ergens niet mee eens bent!
  • Tip #10: Maak altijd een kopie van je schadeformulier. Dan heb je er altijd nog een achter de hand mochten er stukken kwijt worden geraakt. Hoef je niet alles weer opnieuw in te vullen (dat scheelt weer!)

Mobiel het schadeformulier invullen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om het schadeformulier op je mobiel te raadplegen. Dan kun je bijvoorbeeld foto’s maken om in te sturen en kun je later thuis extra informatie toevoegen.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Schadeformulier invullen: zo wordt het eenvoudiger"