klanttevredenheid allsecur

Schadeformulier invullen, hoe doe ik dat? Deel 2: achterkant

Door Redactie

Het is erg vervelend als je schade hebt. Je hebt net met de tegenpartij de voorkant van het schadeformulier ingevuld. Nu de achterkant nog…Vorige week heb ik de voorkant van het schadeformulier al behandeld op deze blog, daarom geef ik je nu meer uitleg over de achterkant. Wat vul je in? En wat is van belang? 

De achterkant van het schadeformulier kun je thuis rustig invullen. Hier heb je de tegenpartij niet voor nodig. Graag leg ik stap voor stap aan je uit hoe je de achterkant van het schadeformulier invult.

Stap voor stap de achterkant van je schadeformulier invullen

Tussenpersoon schadenr: Dit is voor Allsecur (vaak) niet van toepassing. Heb je wel een tussenpersoon vul dan hier het schadenummer in wat je van je tussenpersoon ontvangen hebt bij het melden van de schade.
Maatschappij schadenr: Dit kun je invullen wanneer je de schade  al bij je verzekeraar gemeld hebt, maar nog geen schadeformulier hebt ingevuld. Anders kun je deze open laten.

Verzekeringnemer

Naam: Vul hier de naam in van de verzekeringsnemer, dus niet de bestuurder van de auto tijdens de de schade!
Post/banknr.*: Geef hier het rekeningnummer op waarop je eventueel je schadeuitkering wilt ontvangen.
Beroep loondienst/zelfstandig: Vul hier je beroep in en haal of loondienst of zelfstandige door.
Recht op aftrek BTW? Ja/Nee: Streep door of je wel of geen btw mag verrekenen. Dit is alleen van toepassing voor zakelijke verzekeringen die exclusief BTW verzekerd zijn.

Bestuurder

Geboortedatum: Geef hier de geboortedatum in van diegene die op het moment van schade jouw auto bestuurde.
Geslacht: Streep door wat niet van toepassing is.
Was de bestuurder gemachtigd te rijden? Ja/Nee. Zo nee,waarom niet?: Oftewel: heb jij niet in de auto gereden maar iemand anders, dan gaat het erom of je die persoon wel of geen toestemming hebt gegeven. Heb je die persoon namelijk geen toestemming gegeven dan gaat het vaak om joyriden of diefstal en zal je ook aangifte moeten gaan doen. Het zou ook kunnen voorkomen dat je wel toestemming aan iemand hebt gegeven om in jouw auto te rijden, maar dat de bestuurder van jouw auto niet had mogen rijden door (te veel) alcohol, medicijnen, drugs of rijontzegging waarvan je niet op de hoogte was. Geef dit dan ook hier aan.

Verzekerd motorrijtuig

Km stand: Vul hier je kilometerstand in.
Gebruik tijdens voorval: bedrijf/beroep/vakantie/overig particulier gebruik*: Haal hier door wat niet van toepassing is.
Is er sprake van: verhuur zonder chauffeur/taxi/goederenvervoer voor derden/lesrijden*?: Haal hier door wat niet van toepassing is. Ben je klant van Allsecur, dan kun je hier alles doorstrepen aangezien deze vorm van verzekeren bij Allsecur niet wordt geaccepteerd en dus ook niet mogelijk is momenteel.
Was aan het motorrijtuig een aanhanger/caravan/oplegger/zijspan gekoppeld? Ja/nee*: Haal hier door wat niet van toepassing is.
Indien ongekentekend, was is hiervan het chassisnummer?: Noteer hier het chassisnummer van je aanhanger/caravan/oplegger/zijspan indien deze geen eigen kenteken heeft en deze gekoppeld was aan je motorrijtuig op het moment van schade. Wanneer deze wel een eigen kenteken heeft, kun je hier ‘n.v.t.’ noteren!

Schade aan uw motorrijtuig

Geschat schadebedrag: €: Geef hier aan wat het geschatte schadebedrag is. Dit kun je laten schatten door een gecontracteerde Tophersteller of je eigen garage.
Geschat door: Vul hier de gegevens van de garage in die de schatting heeft gemaakt van je schade.
Naam en adres reparateur: Vul hier de naam en de adresgegevens in van de garage die je schade gaat herstellen of al hersteld heeft.
Telefoonnummer: Geef hier aan op welk telefoonnummer jouw garage het beste bereikbaar is.
Wanneer gaat het motorrijtuig naar de reparateur: Noteer hier de datum waarop je auto naar de garage gaat voor herstel of wanneer je de schade wilt laten maken.

Rechtsbijstandverzekering?

Ja/Nee, Polisnummer: Haal door wat niet van toepassing is. Let op: wanneer je Rechtsbijstand bij Allsecur hebt afgesloten, kun je ook hier weer je polisnummer noteren. Wanneer je rechtsbijstand met de module ‘Verkeer’ ergens anders hebt afgesloten, noteer dan hier dat polisnummer van die verzekeringsmaatschappij.
Maatschappij: Dit is Allsecur als je bij ons de aanvullende dekking Rechtsbijstand hebt. Vul een andere maatschappij in als je deze dekking ergens anders hebt afgesloten of  ‘n.v.t.’ als je deze dekking niet hebt.
Zo ja, is er andere schade dan aan uw motorrijtuig? Ja/Nee?: Haal hier door wat niet van toepassing is.
Zo ja, welke?: Geef hier aan wat voor schade aan andere objecten dan uw auto.

Inzittendenverzekering?

Ja/Nee, Polisnummer: Haal hier door wat niet van toepassing is. Heb je een inzittendenverzekering? Meld hier je polisnummer van Allsecur als je bij ons deze aanvullende dekking hebt afgesloten. Of noteer het polisnummer van de maatschappij waarbij je deze eventueel extern hebt afgesloten.
Maatschappij: Vermeld hier de naam van de maatschappij waarbij je de inzittendenverzekering hebt afgesloten. Of  ‘n.v.t.’ als je deze dekking niet hebt.

Politie

Is er politie aanwezig geweest? Ja/nee. Te: Haal hier door wat niet van toepassing is. Als de politie wel aanwezig is, geef hier dan de locatie aan waar de politie geweest is.
Heeft de politie geholpen bij het invullen van het aanrijdingsformulier? Ja/nee: Haal hier door wat niet van toepassing is.
Maakt de politie nog een rapport op? Ja/nee/onbekend: Haal hier door wat niet van toepassing is.

Slachtoffers

Geef hier aan of er slachtoffers zijn en vul de gegevens van deze personen in. Heeft iemand lichte klachten, noteer dit dan ook. De schadebehandelaar zal alles bekijken en eventueel contact opnemen met deze personen als dat nodig is. Heeft niemand klachten of is het eenzijdig ongeval? Dan kun je hier ‘n.v.t’ invullen.

Omstandigheden tijdens voorval
Geef hier zowel je eigen weggedrag aan als het weggedrag van je tegenpartij.

Met welke snelheid werd gereden?: Vul hier de snelheid in waarmee er werd gereden.
Binnen/buiten de bebouwde kom, Max. snelheid ter plaatse: Haal door wat niet van toepassing is en geef aan wat de maximum toegestane snelheid was op het moment van schade.
Werd gereden op een voorrangs-, verharde, onverharde weg of fietspad: Beschrijf het soort wegdek waarop gereden werd.
Rechts, links of midden op de weg?: Geef aan waar zowel jij als je eventuele tegenpartij zich op het wegdek bevonden op het moment van schade.
Uit hoeveel rijstroken bestaat deze weg?: Tel het aantal rijbanen en noteer ze hier!
Is er een ononderbroken streep?): Een ononderbroken streep is als één lange lijn over honderd(en) meters.
Breedte van de weg?: Je hoeft van ons niet met een centimeter het wegdek op te meten, weet je het niet? Neem dan 3 meter per rijbaan.
Werd tijdig richtingverandering aangegeven: Oftewel, heb jij je richtaanwijzer gebruikt? En de tegenpartij?
Was er sprake van drankgebruik of andere middelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden?: Geef hier aan of je onder invloed was van alcohol, drugs of medicijnen.
Werd valhelm/autogordel gedragen? Bestuurder ja/nee? Passagier ja/nee?: Haal door wat niet van toepassing is.
Werd verlichting gevoerd? Ja/nee? Stads-, dim-, gr. Licht?: Haal door wat niet van toepassing is.
Hoe was het uitzicht ter plaatse? Vrij/belemmerd?: Haal door wat niet van toepassing is. Kon je ver vooruit kijken of was je zicht beperkt door bijvoorbeeld regen of mist? Misschien kon je wel niets zien door een bocht of door planten/bomen.
Wegdek: droog/nat/sneeuw/hagel/ijzel?: Haal door wat niet van toepassing is.

Aansprakelijkheid

Wie is naar uw mening aansprakelijk? Waarom meent u dat?: Geef hier aan wie volgens jou aansprakelijk is voor de schade aan je auto of de schade van de tegenpartij. Geef ook in het kort aan waarom dat je dat vindt.
Datum: Noteer hier de datum waarop je de achterkant hebt ingevuld. Dit kan afwijken van de datum die je genoteerd hebt op de voorkant.

Handtekening (niet vergeten!)

Handtekening verzekeringsnemer: Hier dient de handtekening van de verzekeringsnemer te staan.  Dus niet de regelmatige bestuurder en ook niet diegene aan wie jij je auto hebt uitgeleend! De handtekening staat voor dat je alles wat je hierboven (op de achterkant van schadeformulier) naar waarheid hebt ingevuld.

En dan eindelijk de laatste vraag…

Beschikt u nog over een aanrijdingsformulier? Ja/Nee?: Wanneer je thuis nog een schadeformulier hebt liggen, streep dan ‘Nee’ door. Wanneer dit je laatste exemplaar was kun je ‘Ja’ doorstrepen. Je ontvangt dan een nieuw schadeformulier. Deze kun je ook snel krijgen door het formulier zelf te downloaden of aan te vragen via info@allsecur.nl of telefonisch via 073-548 5000.

TipTip: Maak ook altijd van de achterkant een kopie voor jezelf!


Laat een reactie achter


3 Reacties op "Schadeformulier invullen, hoe doe ik dat? Deel 2: achterkant"

 1. Sipma heeft op gereageerd

  heb nog een vraagje.Er staat schade aan uw voertuig. Maar wij hebben niet veel schade,het gaat ons om de schade van de andere auto. Moeten we die schade daar dan invullen?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Beste Sipma, wij adviseren inderdaad ten alle tijden het schadeformulier in te vullen als er een tegenpartij betrokken is. Dit is altijd handig als je achteraf toch nog vragen hebt om het formulier verder in te vulllen. Gr. Anoe van Allsecur

 2. K. Cleveringa heeft op gereageerd

  Duidelijke uitleg, fijn dat je zoiets kunt raadplegen.