ruitschade

Ruitschade… Is dat altijd verzekerd?

Door Redactie

Je kent het vast wel: er spat een steentje op je ruit en dit veroorzaakt een sterretje. Of je hebt een flinke barst door een hoog temperatuurverschil. Dit zijn enkele voorbeelden waardoor de meeste ruitschades ontstaan. Heeft het claimen van je ruitschade eigenlijk invloed op je premie of je schadevrije jaren? En maakt het uit waar je deze schade laat herstellen?

Wat verstaat Allsecur onder ruitschade?

Wanneer je ruitschade hebt, wordt dit bij Allsecur vergoed bij zowel WA Beperkt Casco als de WA Volledig Casco dekking. Wat is nu precies ruitschade? Ruitschade is een sterretje of ruitbreuk. Zodra je Allsecur belt om je ruitschade te repareren, verbinden wij je door met een goede ruithersteller bij jou in de buurt.

Let op: Een klein putje in je ruit valt niet binnen de dekking. Ook is er een verschil met schade aan een glazen schuif- of panoramadak. Als het alleen om een sterretje of breuk van de ruit gaat, wordt het behandeld als ruitschade. Is er ook andere (blik)schade aan de auto, dan wordt de schade aan het schuif- of panaromadak behandeld als cascoschade.

Heeft ruitschade invloed op mijn premie?

Ruitschade claimen heeft geen invloed op je premie of je schadevrije jaren. Ruitschade komt regelmatig voor en kan iedereen overkomen. Veel maatschappijen (ook Allsecur) werken dan ook samen met professionele ruitherstellers. Hierdoor weten verzekeraars zeker dat de schade goed hersteld wordt. Wanneer je naar een ruithersteller gaat die geen connecties heeft met jouw verzekeraar (de aardige meneer op het parkeerterrein bij jouw lokale supermarkt) en je laat daar je ruit herstellen of vervangen, dan keert Allsecur € 500,- minder uit. In de praktijk kan dit betekenen dat je geen vergoeding krijgt als de kosten van ruitreparatie of –vervanging onder dit bedrag blijft. Wil je je ruitschade toch laten herstellen bij niet geselecteerde ruitherstellers? Kies dan voor de aanvullende dekking vrije reparatiekeuze. Als je deze dekking hebt kun je voor ruitschade terecht bij dealers en alle bij Bovag en Focwa aangesloten herstelbedrijven.

Met welke ruitherstellers werkt Allsecur samen?

 • ABS
 • Schadenet
 • Carglass
 • Autotaalglas

Dit zijn betrouwbare ruitherstellers met een uitstekende service. En daar werkt Allsecur graag mee samen. Zo kun jij tevreden en veilig weer de weg op!

Oftewel: twijfel je of je recht hebt op vergoeding van reparatie van je ruitschade? Of twijfel je of de hersteller die de reparatie aanbiedt wel of niet is aangesloten bij je verzekeraar? Neem dan als klant van Allsecur telefonisch contact op via 088-548 5000 of bel je verzekeringsmaatschappij.

 


Laat een reactie achter


14 Reacties op "Ruitschade… Is dat altijd verzekerd?"

 1. pim heeft op gereageerd

  Goede vraag of ruitschade altijd verzekerd is, en specifieker of de reparatie invloed op je premie heeft. Ik zou een klein sterretje niet laten repareren als ik weet dat dit invloed heeft op mijn premie.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Hi Pim, het is altijd goed om te dubbel checken! Als je ruitschade hebt kan je altijd met ons even contact opnemen. Dan kunnen wij samen met je even kijken of de ruitschade wel in je dekking valt. En of het invloed zal hebben op je premie! 😉 Gr, Natasja van Allsecur

 2. Roxanne heeft op gereageerd

  Ik heb carglass al meteen gebeld voor een afspraak, moet ik dit dan ook nog vooraf melden bij all secur?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Jij kan gewoon met je digitale verzekeringsbewijs naar Carglass gaan. Zij kunnen daaraan zien hoe je verzekerd bent. Als je verzekerd bent voor ruitschade dan regelt Carglass het verder met ons en heb jij er verder geen omkijken naar!

 3. Karin heeft op gereageerd

  Heel vervelend ruitschade. Ik heb mijn kia net 3 maanden zit er een sterretje in mijn ruit omdat er iets op mijn voorruit is geklapt. Gelukkig had ik goed advies gekregen van mijn autogarage en hebben hun mij goed geholpen. Uiteindelijk is mijn voorruit goed gemaakt.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Fijn om te lezen dat je goed geholpen bent! ^Hans

 4. Luuk heeft op gereageerd

  Toch is het lastig vast te stellen wanneer je nu echt ruitschade hebt. toch vind ik met deze uitleg goed van allsecur.

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Bedankt voor het compliment! Ik ben blij dat we het voor je hebben kunnen verduidelijken! ^Hans

 5. Monique heeft op gereageerd

  Wordt de factuur van de reparatie van een sterretje bij bijv. Carglass gelijk doorgezet naar jullie of moet dat eerst zelf betaald worden?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Beste Monique,

   als je ruitschade bij Allsecur hebt verzekerd dan stuurt Carglass de rekening daarvan in een keer naar ons toe! Daar heb je dan geen omkijken meer naar en het gaat ook niet ten koste van je schadevrije jaren. ^Hans

 6. Frank Nobel heeft op gereageerd

  Heb tijdens de rit met mijn gloednieuwe Ford Focus een steen op de voorruit gehad, waardoor twee putten zijn ontstaan, waarvan er een ook scheurvorming heeft. Ik wil deze laten herstellen/vervangen, maar doe dit het liefst bij de Ford-dealer. Het betreft een verwarmde voorruit. Ook Ford geeft aan dat op deze manier de Ford-garantie gewaarborgd wordt.
  Wordt de schade vergoed als ik deze laat uitvoeren door Ford?

  1. Mike van den Nieuwenhof heeft op gereageerd

   Beste Frank,

   Wat vervelend om te lezen over de ruitschade aan je Ford Focus. De vraag is moeilijk om te beantwoorden zonder kennis van de dekkingsgegevens.
   Bel even met een van onze medewerkers. We zijn via (073) 548 5000 bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Of stuur ons een e-mail op info@allsecur.nl. We helpen je graag verder.

   Met vriendelijke groet,

   Mike van het webcareteam Allsecur

 7. Johan heeft op gereageerd

  Is een verhoogd eigen risico (bijv. 100 of 250 euro) ook van toepassing op ruitschade?

  1. Marije Zandbergen heeft op gereageerd

   Beste Johan, een sterretje repareren valt niet onder je eigen risico en betalen wij als je dit laat maken. Bij ruitvervanging valt 50% in je eigen risico. Dus als een ruitvervanging 250 euro kost, betaal je zelf 125 euro.