Vervangend vervoer bij schade

Wanneer heb je recht op vervangend vervoer?

Door Redactie

Zit jij veel op de weg? Waarschijnlijk zie je dan veel om je heen gebeuren: een ongeluk of schade zit in een klein hoekje. En je auto wil en kun je vaak niet missen. We krijgen dan ook regelmatig de vraag hoe het zit met vervangend vervoer. Heb je hier altijd recht op als je schade hebt? In dit blog leggen we het uit.

Als je schade aan je eigen auto rijdt, wordt dit gedekt door je Beperkt Casco of Allrisk verzekering. Met die dekkingen heb je altijd recht op gratis vervangend vervoer als je de schade aan je auto laat herstellen bij een van de bij ons aangesloten herstelbedrijven. Met vervangend vervoer blijf je dus mobiel, terwijl je auto gerepareerd wordt.

Gratis vervangend vervoer bij schade

Je hebt schade gereden, en nu? Dan is het natuurlijk fijn als het allemaal goed geregeld is en je tijdens de reparatie gewoon vervoer hebt. Na het invullen van het schadeformulier kun je je schade laten repareren. Je vraagt je natuurlijk al af of je overal je autoschade kunt laten repareren? Dat kan zeker. Met onze herstellers hebben we een landelijke dekking, maar als je helemaal zelf wilt bepalen bij welke merkdealer of garage je dit wilt laten doen dan kun je de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze kiezen. Kies je daar niet voor, dan heb je de keuze uit de bij ons aangesloten schadeherstellers. En krijg je gratis vervangend vervoer. Wel zo handig, toch?

Wat is de Vrije Reparatiekeuze?

Bij de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze kun je helemaal zelf bepalen waar jij de schade aan je auto laat repareren. Dat kan dus ook je eigen vertrouwde garage zijn. Met de voor- en nadelen op een rijtje kun je zelf een afweging maken wat voor jou het prettigst is.

Voordelen van Vrije Reparatiekeuze

 • De keuze is helemaal aan jou door wie jij je schade laat herstellen;
 • De rekening kun je opsturen naar Allsecur en wordt direct betaald als je dat wilt;
 • Naast blikschade, kun je ook voor ruitschade terecht bij wie je wilt. Let er wel op dat de merkdealer of de garage is aangesloten bij Bovag of Focwa. Twijfel je? Bel ons gewoon even, dan checken wij het voor je!

Nadelen van Vrije Reparatiekeuze

 • De aanvullende dekking zorgt voor een hogere premie per maand;
 • Niet iedere garage of hersteller biedt extra service zoals een leenauto;
 • De garantie van het herstel van de schade kan erg verschillen.

Laat een reactie achter


2 Reacties op "Wanneer heb je recht op vervangend vervoer?"

 1. Wim Kuipers heeft op gereageerd

  Bijna helemaal helder, maar geldt vervangend vervoer en reparatie ook in het buitenland?

  1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

   Wat fijn dat het bijna helemaal helder is! Wanneer je Beperkt en Volledig casco verzekerd bent, heb je zeker recht op vervangend vervoer in Europa bij schade. Omdat hier wel nog wat haken en ogen aan vast zitten, kan je gemakkelijk zien welke voorwaarden voor jou van toepassing zijn in de polisvoorwaarden. Dit kan je vinden in artikel 15 en 16 bij de bijzonderheden. De voorwaarden kan je vinden na de klik: https://www.allsecur.nl/autoverzekeringen/vragen/voorwaarden.html