pech onderweg

Pech onderweg: en nu?

Door Redactie

Als ik op de snelweg iemand met pech langs de weg zie staan, denk ik altijd: als dat mij maar nooit overkomt… En weet ik dan wel wat ik moet doen? Ik zocht het uit. Dat geeft mij in ieder geval een gerust gevoel. Bekijk mijn stappenplan voor pech onderweg.

Stap 1: kom veilig tot stilstand

Als je op de snelweg of een andere drukke weg autopech krijgt is het belangrijk dat je eerst veilig tot stilstand komt. Als er geen parkeerplek of tankstation in de buurt is, parkeer je het veiligst op de vluchtstrook. Laat je medeweggebruikers via je richtingaanwijzers goed zien dat je van plan bent naar de vluchtstrook te rijden en rijdt er rustig naartoe. Goede tip: als de plek waar je stopt naar jouw idee niet veilig is, rijd dan naar een betere plek als dat mogelijk is. Ook al beschadigt je lekke band dan nog meer; een veilige plek om stil te staan is het belangrijkste!

Stap 2: wees zichtbaar

Maak jezelf goed zichtbaar door de alarmverlichting van je auto aan te zetten. Trek ook een veiligheidshesje aan. Ook een goed idee voor je medepassagiers trouwens. Zet je gevarendriehoek ongeveer 30 meter achter je auto neer.

Stap 3: stap uit

Blijf niet in de auto zitten. Dat is erg gevaarlijk. Ga achter de vangrail staan. En als de vangrail ontbreekt is de berm een goede plek.

Stap 4: neem contact op met pechhulp

Als je op een veilige plek staat, neem je contact op met pechhulp. Je kunt de Wegenwacht bellen of je verzekeraar. Dit hangt er natuurlijk vanaf wat je geregeld hebt. Nog makkelijker (en veel goedkoper) is Pechhulp on demand van Allsecur. Je hoeft alleen maar je pech te melden via de app of de website en hulp is meteen onderweg. Een lidmaatschap is niet nodig en je betaalt alleen voor de hulp die je krijgt. Je accu opladen (de meest voorkomende pech) kost maar 65,- euro. En handig: zodra een monteur onderweg is, laat de app zien welke monteur onderweg is. Je ziet real-time waar de monteur zich bevindt en je kunt dus zelf inschatten of er nog tijd is voor een kopje koffie of niet.

Natuurlijk hoop ik dat je nooit autopech hebt, zoals 23% van de automobilisten in Nederland!


Laat een reactie achter


6 Reacties op "Pech onderweg: en nu?"

 1. Els Koning heeft op gereageerd

  Veel ouderen hebben geen app en zijn al heel modern met een mobiele telefoon. Voor deze grote groep mensen is Allsecur dus niet de juiste oplossing bij pech onderweg.

  1. Paulina Stienen heeft op gereageerd

   Dat klopt Els. Pechhulp on demand werkt alleen via internet. Voor de automobilisten die de app niet kunnen downloaden of geen internet op hun telefoon hebben is een pechhulp abonnement een betere keuze. Groet Paulina van Allsecur

 2. Jannie heeft op gereageerd

  Altijd internet nodig dus

  1. Paulina Stienen heeft op gereageerd

   Dat klopt Jannie, om gebruik te kunnen maken van Pechhulp on demand heb wel internet nodig. Groet Paulina van Allsecur

 3. H verschoor heeft op gereageerd

  Kan ik bij pech ook bellen omdat het inloggen altijd een
  Probleem is.
  Vooral bij stresssituaties zoals pech op of langs
  Een drukke autoweg.

  1. Paulina heeft op gereageerd

   Goedemiddag, bedankt voor je vraag. Helaas is het niet mogelijk om te bellen in plaats van de app te gebruiken. Dan heb je het over een pechhulp abonnement. We hebben de app zo ontworpen dat je nergens meer aan hoeft te denken voor het geval je pech krijgt. En dus via de app direct hulp kunt inschakelen. Je kunt wel de hulpverlener bellen zodra je in de app om hulp gevraagd hebt. Groet Paulina van Allsecur