Inbraak in auto: ben je altijd verzekerd?

Inbraak in auto: ben je altijd verzekerd?

Door Redactie

Helaas lopen er mensen in Nederland rond die graag je auto stelen of je auto leegroven. Op allerlei manieren proberen ze in je auto te komen, maar dat lukt (gelukkig) niet altijd. Stel: een ochtend blijkt dat je sloten zijn vernield, omdat iemand geprobeerd heeft in te breken. Gelukkig is er niets gestolen. Veelgestelde vraag: Valt deze schade dan wel onder de categorie diefstal? Of is het dan vernieling?

Diefstal of vernieling?

Als je ons belt om je inbraakschade te melden, verzoeken we je om aangifte te doen bij de politie. Aangezien er geen spullen uit je auto gestolen zijn, maakt de politie vaak een aangifte van ‘vernieling’ op. Je schrikt je kapot, want er is toch echt ingebroken in je auto. Vernieling of vandalisme schade is pas vanaf een Volledig Casco (All risk) verzekerd. Daarnaast val je bij vandalisme terug in de korting op je premie. Wat nu? Veel klanten hebben deze zorg, maar gelukkig kunnen we ze vaak gerust stellen.

Inbraak in auto: hoe gaan wij hier mee om?

We vergoeden vanaf een Beperkt Casco autoverzekering ruitschade en inbraakschade of een poging daartoe. Dit heeft geen invloed op de korting van je premie. Als er geen spullen zijn gestolen uit de auto, zullen we na moeten gaan hoe de schade is ontstaan en of er daadwerkelijk sprake is van ‘vernieling’ of  ‘inbraak’. We sturen een expert om de schade aan je auto vast te stellen. De expert zal aan de soort schade zien dat er een poging is gedaan om in te breken. Denk hierbij aan krassen bij het sleutelgat, een ingeslagen raam of een deurpost die verbogen is. Deze informatie stuurt hij naar ons.

Samen met je schademelding beoordelen we dan je schade. Over het algemeen zal hier uit komen dat er een poging tot inbraak is gedaan en wordt de schade gewoon vergoed bij Beperkt Casco en Volledig casco. Zonder invloed op je premie!

 


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Inbraak in auto: ben je altijd verzekerd?"

  1. Wim de Jong heeft op gereageerd

    Paavo heel goed