Eigen risico bij je autoverzekering: wat houdt het in?

Door Redactie

Als je op zoek bent naar een autoverzekering kan het zijn dat de verzekering een eigen risico heeft. Ik vertel je in dit artikel wat een eigen risico voor je autoverzekering nu precies inhoudt. En wanneer krijg je er mee te maken? Eigen risico autoverzekering: wel of niet doen?

Wat is een eigen risico bij je autoverzekering?

Het eigen risico is het bedrag dat je bij de schade aan je auto zelf moet betalen. Meestal is het eigen risico een vast bedrag in euro’s. Dit bedrag wordt door de verzekeraar in mindering gebracht op de uitkering bij schade. Is de schade bijvoorbeeld € 500,- en het eigen risico € 200,- dan keert de verzekeraar bij schade € 300,- uit. Is in dit voorbeeld de schade minder dan € 200, dan vergoedt de verzekeraar niets. Over het algemeen geldt het eigen risico voor iedere schade. Heb je dus twee schades, dan wordt bij iedere schade het eigen risico in mindering gebracht. Het eigen risico is meestal niet van toepassing op WA-schades. Dit zijn de schades die met je auto worden toegebracht aan anderen.

Je auto verzekeren bij Allsecur: geen verrassingen bij schade

Wil je bij schade niet voor verrassingen komen te staan? Dan doe je er goed aan om je auto te verzekeren bij een verzekeraar zonder eigen risico. Bij Allsecur is het standaard eigen risico € 0,-. We vinden het al vervelend genoeg als je schade rijdt, laat staan dat je ook nog je eigen risico moet betalen. Ook als je een Beperkt Casco of All Risk verzekering hebt, is er geen eigen risico.

Uiteraard laten we de keuze wel aan jou en kun je er altijd voor kiezen om je eigen risico te verhogen naar € 250,-, € 500,- of €1000,-. Je ontvangt dan korting op jouw premie.

Waarom heeft niet elke verzekeraar die keuze?

Door het instellen van het eigen risico kan de autoverzekeraar de schadelast beperken. Het is eigenlijk heel simpel: de verzekeraar hoeft minder schades uit te keren en ook kleine schades hoeven niet afgewikkeld te worden. Zeker kleine schades kunnen een verzekeraar een hoop administratieve kosten opleveren. Daarbij komt ook nog dat je als automobilist misschien wel wat voorzichtiger rijdt, als je weet dat je zelf een eigen risico van bijvoorbeeld € 500,- moet betalen.

Bij Allsecur willen we je juist verder helpen na schade en willen we dan ook alle schade uitbetalen door standaard geen eigen risico voor je autoverzekering aan te bieden.

Eigen risico autoverzekering: wel of niet doen?

Heb je een spaarpotje opgebouwd om eventuele schade te kunnen betalen en wil je een lagere premie op je autoverzekering? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eigen risico van € 500,-, je betaalt dan een lagere premie per maand. Speel jij liever op safe en wil je dat alle schades vergoed worden? Kies dan voor een van de autoverzekeringen van Allsecur zonder eigen risico.

Kom je er niet uit? Bel dan eens met onze Klantenservice op 088 – 548 5000 of WhatsApp ons op 06 – 386 07 113 en ontvang binnen 1 uur een reactie. Zij kunnen je van een passend advies voorzien.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Eigen risico bij je autoverzekering: wat houdt het in?"