zomercheck

Doen voor je autovakantie: de zomercheck!

Door Redactie

Voor we aan onze autovakantie beginnen werken we vaak een to-do lijstje af. Zijn alle spullen gepakt? Zijn we goed verzekerd? Vreemd genoeg nemen we bij de voorbereidingen de auto meestal niet mee. Terwijl je auto je naar je vakantiebestemming brengt! Daarom is het verstandig om de auto voor je op vakantie gaat te laten controleren op mogelijke mankementen. Doe de zomercheck voor je auto!

Je auto moet hard werken onderweg

Je auto krijgt in het in de zomer zwaar te verduren door de hitte en lange afstanden die je rijdt naar je vakantiebestemming. Denk aan rijden door bergachtig terrein, zware belading met bagage en de veel langere duur dat je met de auto onderweg bent. Gevolg: meer kans op pech. De airconditioning kan het bijvoorbeeld begeven. Nog gevaarlijker: de remmen functioneren niet goed bij afdalingen op bergachtige wegen.  Of de motor raakt oververhit door een niet goed werkend koelsysteem. Oplossing: doe de zomercheck!

Zomercheck: controle op essentiële punten

Met een zomercheck kun je deze pech onderweg naar je vakantiebestemming voorkomen. Een autospecialist controleert de auto op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange autorit met hoge buitentemperaturen. Zoals:

  • Banden; profiel en spanning
  • Remmen
  • Accu
  • Vloeistoffen; koelvloeistof, motor- en stuurbekrachtigingsolie.
  • Airco
  • Verlichting
  • Autoruiten; ruitenwissers en ruitensproeiers
  • Waarschuwingslichten in de auto
  • Radiateur
  • Ophangsystemen; uitlaten, schokdempers, veren en wielbouten

Kosten zomercheck tegenover risico pech onderweg

Mijn advies is om niet te besparen op een kleine onderhoudscheck van je auto, voordat je hiermee op weg gaat naar je vakantiebestemming. Een zomercheck kost gemiddeld 15 tot 40 euro, exclusief reparatie en vervanging van de onderdelen. Deze kostenindicatie is afhankelijk van hoe uitgebreid je de check wilt laten uitvoeren. Dit weegt echter niet op tegen de mogelijke ongemakken en pech die je onderweg krijgt als je de zomercheck niet doet.

De gratis Zomercheck bij Allsecur

Voor een zomercheck kun je terecht bij verschillende vakgarages. Fijn: Allsecur biedt aan alle bestaande en nieuwe klanten een gratis Kwik-Fit Zomercheck t.w.v. € 39,95 aan. Je auto wordt gecontroleerd op 8 belangrijke punten, vloeistoffen worden bijgevuld en eventueel defecte lampen worden vervangen.

Een veilige autovakantie toegewenst!

 


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Doen voor je autovakantie: de zomercheck!"