Autoschade in het buitenland. Hoe regel ik mijn schade?

Door Redactie

Ben je verzekerd voor schade aan je eigen auto door een aanrijding (Volledig Casco/Allrisk)? Bel dan je autoverzekeraar. Deze regelt eerst de schade met jou en daarna met de eventuele tegenpartij. Ben je niet voor je eigen schade verzekerd bij een aanrijding  (Beperkt casco of WA)? Dan moet je de schade zelf regelen en de tegenpartij aansprakelijk stellen. Als je een autorechtsbijstandverzekering hebt, dan regelt de verzekeraar dit.

Hoe regel ik autoschade met een buitenlandse verzekeraar?

Alle buitenlandse autoverzekeraars die dekking bieden in de landen die op de groene kaart staan, hebben een ‘schaderegelaar’. Bij terugkomst in Nederland kun je je schade indienen bij de Nederlandse schaderegelaar van de buitenlandse verzekeraar. Gewoon in het Nederlands. Vraag de gegevens van de schaderegelaar op via de website van het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars.

Hiervoor heb je nodig:

  • Nationaliteit en naam van de tegenpartij.
  • Naam van de verzekeraar tegenpartij.
  • Kenteken tegenpartij.

De schaderegelaar regelt de schade verder. Hij moet binnen 3 maanden de schade definitief regelen of duidelijk aangeven waarom hij de schade niet kan regelen. Houd er rekening mee dat de schade wordt afgehandeld op basis van de verkeersregels van het land waar de aanrijding heeft plaatsgevonden.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Autoschade in het buitenland. Hoe regel ik mijn schade?"