Een goedkope premie berekenen doe je zo!

Een goedkope premie berekenen doe je zo!

Door Redactie

Vaak roepen verzekeraars: “Bereken je premie, het duurt maar 2 minuten!” Ook wij beloven dat het berekenen van je premie kort duurt en dat het makkelijk is. En je kan honderden euro’s per jaar besparen op je autoverzekering. Klopt! Maar hoe kun je het jezelf nog makkelijker en goedkoper maken? Lees handige tips van onze medewerkers!

Het is vast niet iets wat je dagelijks doet; je premie berekenen. Het is ook niet mijn hobby, moet ik eerlijk zeggen. Onze medewerkers van ons contactcenter doen dit wel dagelijks met nieuwe klanten. Wie kan je dan beter vertellen hoe het moet?

Wat leg je klaar?

Persoonlijk vind ik het altijd fijn om te weten welke gegevens nodig zijn in het proces. Zo kan ik dat alvast klaar leggen en ben ik extra snel klaar. Zorg dat je het volgende binnen handbereik hebt:

 • Je kentekenbewijs (voor het invullen van de meldcode)
 • Eventueel de polis van je huidige verzekeraar (zo kun je goed vergelijken!)
 • Eventueel de polis van je huidige rechtsbijstandverzekering

Autogegevens

Aan het begin van de berekening vul je je kenteken in. Er verschijnen dan automatisch de gegevens van je auto. Controleer altijd of deze gegevens kloppen.

Ook dit is belangrijk om juist te vermelden: Marina: “Vul niet zomaar wat in bij het aantal kilometers wat je jaarlijks rijdt, maar maak een reële schatting.”

Invullen schadevrije jaren

Schadevrije jaren, dit is nogal een ingewikkeld onderwerp voor veel mensen. Hoeveel jaren heb je nu precies en welke invloed hebben je jaren op je premie? Het is vooral heel belangrijk niet zomaar wat in te vullen. De hoogte van je premie hangt af van je schadevrije jaren. Als je schadevrije jaren achteraf niet blijken te kloppen, wordt je premie aangepast. Je kunt je schadevrije jaren opvragen bij je huidige verzekeraar. We hebben ook een tool in onze premie berekening waarmee we je een indicatie van je schadevrije jaren kunnen geven.

Onze medewerkers geven nog deze handige tips!:

Lia: “Wat vaak gebeurt, is dat mensen denken een bepaald aantal schadevrije jaren te hebben ondanks dat ze meer dan een jaar geen autoverzekering meer op hun naam hebben gehad. Als je meer dan 12 maanden geen autoverzekering op je naam hebt, vervallen je schadevrije jaren. Goed om te weten en voorkomt verrassingen achteraf!”

Marina: “Heb je zelf geen schadevrije jaren opgebouwd, maar je partner wel? Je kunt schadevrije jaren van je partner gebruiken, maar die mogen dan niet al in gebruik zijn voor een andere auto.” Verder wijst Marina ook hier op: “Heb je geen schadevrije jaren opgebouwd, maar wel leaseauto gereden? Vul dan het aantal jaren in dat je lease rijdt en stuur ons de leaseverklaring op (max. 1 jaar oud) van je leasemaatschappij. Op basis van je verklaring berekenen wij je definitieve schadevrije jaren.”

Jouw gegevens

Een lekker makkelijk gedeelte: je eigen gegevens. Hier ga je snel doorheen. Let wel op het volgende:

Marina: “Ga je binnenkort verhuizen? Maak dan niet alleen een premieberekening op je huidige adres, maar ook op je nieuwe adres. Dat voorkomt verrassingen.”

De hoogte van je premie is ook afhankelijk van je woonplaats. Als je woonplaats verandert, kan dus ook je premie van je autoverzekering veranderen.

Dekkingen bij premie berekenen

Met behulp van de gegevens van je auto geven we je een advies voor de dekkingen van je autoverzekering. Je kunt zelf verschillende dekkingen aan en uitvinken. Bij de verschillende dekkingen geven we duidelijk aan waarom we deze adviseren. Nog handige tips:

Jorik: “Heb je al een rechtsbijstandverzekering met de dekking verkeer? Dan hoef je bij ons geen rechtsbijstand af te sluiten. Controleer dit wel goed.“

Marina: “Wil je op 2 auto’s tegelijk een inzittendenverzekering? Verzeker niet zomaar dubbel. Bij ons heb je voor beide auto’s aan 1 inzittendenverzekering namelijk genoeg voor jezelf en je inwonende gezinsleden.”

Marina barst van de goede tips, de laatste:

“Zijn er allerlei extra opties in je auto ingebouwd? Ga dan eens na of die extra opties al in de fabriek zijn ingebouwd of niet. Wanneer dat wel het geval is, worden de extra opties in de cataloguswaarde meegerekend. Dit heeft invloed op de premie. Wanneer dat niet het geval is, en de wijzigingen later zijn aangebracht door de dealer, een garage of jezelf, noemen we dit extra accessoires. Extra accessoires worden niet bij de cataloguswaarde meegerekend, maar worden bij Allsecur tot 2.500 gratis meeverzekerd. Is het bedrag aan extra accessoires lager dan de gratis dekking? Dan is het niet nodig om het verzekerde bedrag uit te breiden tot 5.000 of 7.500 euro en scheelt je dit weer extra premie.”


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Een goedkope premie berekenen doe je zo!"

 1. Paavo de Krijger heeft op gereageerd

  Beste heer/mevrouw Hasshass,

  Bij start van je autoverzekering word je ingedeeld in een Bonus Malus tabel op basis van je aantal schadevrije jaren. De indeling van deze tabel verschilt per verzekeraar en kun je terug vinden in de polisvoorwaarden.

  In de Bonus Malus tabel kun je de terugval vinden in treden en Bonus Malus korting na het claimen van een schuldschade. Over het algemeen zul je bij een schuldschade 4 a 5 treden terugvallen.

  Bij beëindiging van je autoverzekering dient de verzekeraar het aantal schadevrije jaren op te geven. Je zult zien dat de terugval in het aantal schadevrije jaren gelijk ligt aan het aantal treden dat je terug bent gevallen door de schuldschade.

  Als je op het moment van de schuldschade nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd dan houdt dit in dat je terugvalt in een negatief aantal schadevrije jaren. Dit is waarschijnlijk in dit geval ook gebeurd en sta je op -4 schadevrije jaren.

  Zodra je bij een andere verzekeraar een nieuwe polis aanvraagd zal deze beoordelen of de aanvraag geaccepteerd word. Voor veel verzekeraars is een negatief aantal schade vrije jaren geen acceptabel gegeven en word de aanvraag afgewezen.

  Ik raad je aan om bij de tussenpersoon te informeren wat de schadedatum is en welk bedrag er uitgekeerd is. Afhankelijk van de polisvoorwaarden kun je schade terugbetalen en zo de terugval in Bonus Malus treden en korting ongedaan maken.

  Mocht je nog vragen hebben dan kun je gerust bellen met 073-5485000

  Met vriendelijke groet,

  Paavo de Krijger

 2. J.Hasshass heeft op gereageerd

  Beste Heer mevrouw,

  Ik wil graag weten of je 4 jaar aan je verzekeing matschapij vast zit als je schad hebt gereden.

  Ik heb namelijk een problem met mijn tussen persoon van mijn auto verzeking die geeft aan dat ik 4 jaar bij deze maatschapij moet blijfen verzeking omdat ik schaden heb gereden, en mijn tussen persoon heeft mijn heel duur premie aan gesmeerdt bij die maatschappij en hij zegt ook dat neimand anders mij zou willen verzekering.

  Ik hoop dat u mijn hier bij kan helpen met een goed antwoord ik wet me geen rad mee.

  Met vriendelijk groet,