pechhulp vergelijken

Pechhulp vergelijken: welke pechhulp past het beste bij jou?

Door Redactie

Toen ik mijn eerste auto kocht, hoorde een pechhulpabonnement erbij. Pechhulp vergelijken was niet aan de orde. Voordat ik de auto ophaalde, zorgde ik eerst voor een autoverzekering en werd ik lid bij een pechhulpverlener. Een verzekeringspolis en pechhulppasje rijker, ging ik naar de garage om haar dan eindelijk op te halen: mijn mooie stalen ros. 

Inmiddels ben ik vele jaren – en auto’s – verder en ben ik zelfs al een paar keer van verzekeraar veranderd. Maar dat pechhulppasje? Dat prijkte nog steeds in mijn portemonnee. Elk jaar kreeg ik een nieuw pasje en dacht ik: “Moet ik dat niet eens opzeggen?”  Maar ja, ik zal maar een keer pech krijgen. Bovendien had ik toch alweer voor een jaar betaald.

Pechhulp vergelijken: je hebt nu veel keuze

Inmiddels is een lidmaatschap niet meer de enige keuze als je pechhulp wilt. Je kunt ook een pechhulpverzekering afsluiten bij je autoverzekeraar of je reisverzekering. Of je regelt het via de dealer van je nieuwe auto. Sinds kort is er zelfs de mogelijkheid om voor pechhulp on demand te kiezen. Dat is pechhulp zonder lidmaatschap. Je betaalt dan per pechgeval.

Welke pechhulp past bij jou?

Hoe kies je de pechhulp die het beste bij jou past? Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

  1. Heb ik al een pechhulp abonnement of verzekering? Veel mensen betalen onbewust voor meerdere pechhulpdiensten. Bekijk dus goed of je al verzekerd bent voor pechhulp, voordat je dit gaat afsluiten. Als je bijvoorbeeld een leaseauto hebt, is pechhulp waarschijnlijk al geregeld via je leasemaatschappij.
  2. Hoe vaak heb ik pech gehad? Zelf heb ik denk ik wel 5 of 6 keer pech gehad. Ik heb mijn rijbewijs nu 19 jaar. Dat is dus ongeveer 1 keer in de 3 jaar pech. Volgens onderzoek van GfK hebben Nederlandse automobilisten gemiddeld één keer in de 5 jaar pech. Als je weinig pech hebt, kan pechhulp on demand heel voordelig voor je uitpakken. Heb je vaak pech? Dan is een pechhulp abonnement of pechhulpverzekering een betere keuze.
  3. Wat voor pech heb ik meestal? Ik had vaak een lege accu. Thuis voor de deur. Dit is iets wat je zelf kunt oplossen of goedkoop kunt regelen via pechhulp on demand. Let op: sommige pechhulpabonnementen bieden geen pechhulp in de woonplaats. Als mijn auto elk jaar wel een keer weggesleept moest worden naar de garage, zou een pechhulp abonnement beter bij mij passen.
  4. Hoe oud is mijn auto? Het mag duidelijk zijn: de kans op pech is bij een oude auto groter dan bij een nieuwe(re) auto. Bovendien krijg je bij een nieuwe auto soms de eerste paar jaar pechhulp vanuit de dealer.
  5. Kan ik eventuele kosten bij pech in één keer betalen? Bij pechhulp on demand betaal je per pechgeval, dus dan betaal je ter plekke of via een factuur. Je heb dan echter geen maandelijkse of jaarlijkse kosten. Pechhulpabonnementen of -verzekeringen betaal je maandelijks of jaarlijks en zijn je kosten per jaar hetzelfde.

Heb je de antwoorden op deze vragen voor jezelf helder? Dan kun je ook beter bepalen welke pechhulp het beste bij jou past. Heb je vaak pech of rijd je een oudere auto? Dan is een pechhulpabonnement of pechhulpverzekering waarschijnlijk de beste keuze. Heb je bijna nooit pech of los je het vaak zelf op? Dan is pechhulp on demand misschien wel iets voor jou.

Zelf heb ik thuis ook alles op een rij gezet. Mijn man blijft voorlopig nog even bij zijn pechhulplidmaatschap. Ik kies liever voor on demand. Wat fijn dat we tegenwoordig kunnen kiezen!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Pechhulp vergelijken: welke pechhulp past het beste bij jou?"