Verkeerd tanken

Oeps verkeerd getankt, wat te doen?

Door Redactie

Het overkomt ieder jaar heel veel Nederlanders: verkeerd tanken. Gooi je per ongeluk benzine in je dieselauto? Reken dan maar op flinke schade aan je auto als je verkeerd handelt. Wat doe je in zo’n situatie om de schade te beperken?

Een lege tank onderweg is vervelend, maar verkeerd tanken is nog vervelender. Zeker omdat het een flinke schade op kan leveren. Het overkomt heel veel automobilisten. Je bent er even met je gedachten niet bij of je wordt afgeleid en ja hoor; voor je het weet gooi je benzine in je dieselauto. Goed om te weten: met de Pechhulp on demand app van Allsecur kun je op dat moment direct hulp inschakelen. Onze hulpverleners komen je ter plekke helpen en brengen de auto naar een professionele garage om je tank leeg te pompen en te controleren of er verkeerde brandstof in bijvoorbeeld je motor zit.

Verkeerd getankt, wat doe je dan?

Allsecur Pechhulp on demand maakt gebruik van de pechhulpdienst van Allianz Global Assistance. We hebben onze collega’s daar gevraagd wat je het beste kunt doen als je verkeerd tankt:

  • Niet je auto starten! Maak zelfs geen contact (sleutel NIET omdraaien!).
  • Bel meteen met een hulpdienst of je verzekeraar.
  • De hulpdienst pompt je tank helemaal leeg.
  • Vul je tank nu met de goede brandstof…
  • Als je nog niet gereden hebt, is er nu nog hoop dat je gewoon verder kunt rijden.
  • Wel gereden? Of je auto gestart? Dan heb je schade en is reparatie noodzakelijk. Je kunt niet verder rijden.

Als je door verkeerd tanken schade aan je auto hebt, kun je dit claimen bij je autoverzekeraar als je Volledig Casco (All risk) verzekerd bent. Dit heeft dan echter wel invloed op je schadevrije jaren.

Ruitenvloeistof, koelvloeistof, olie: zo verwarrend…

Automobilisten maken niet alleen fouten als ze brandstof bijvullen. Als je ruitenvloeistof en koelvloeistof door elkaar haalt, geldt hetzelfde: niet starten, en meteen leeg laten pompen. Het volgende kan je ook overkomen:

“Ik was gezellig met de kinderen een dagje weg. De boordcomputer gaf aan dat de olie bijgevuld moest worden. Geen probleem, denk ik. Motorkap open, dekseltje eraf draaien en vullen maar. Helaas had ik het verkeerde dopje eraf gedraaid. De ruitensproeiervloeistof was nu bedekt met een laag olie :S”

Wat doe je dan? Allianz Global Assistance adviseert hier om je ruitensproeier uiteraard niet te gebruiken. Rijd zelf naar de dichtsbijzijnde garage en laat de olie verwijderen. Er is dan verder niets aan de hand.

Meer weten over brandstof en tanken? Bekijk dan de vlog van Tim en Tom over verkeerd tanken.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Oeps verkeerd getankt, wat te doen?"