Winterbanden nodig

Vrieskou voorbij? Auto wassen!

Door Redactie

De dikke laag sneeuw van de afgelopen week is met een rap tempo verdwenen. Nu de sneeuw is weggesmolten, zie je pas goed hoe vies je auto eigenlijk is. Het zout en vuil op de weg heeft een zwarte laag op je lak achtergelaten. Dit is natuurlijk niet om aan te zien… Je auto wassen in de winter is belangrijk. Wist je dat pekel erg slecht is voor je lak en carrosserie? Snel je auto wassen dus! 

Pekel beschadigt je auto

Was in de winter regelmatig je auto. De zwarte sneeuwresten op de weg komen op je auto en hierin zit veel strooizout (pekel) en vuil. Als er pekel op je auto blijft zitten, kan deze schade aanrichten op plaatsen waar je lak al beschadigd is of je carrosserie zwak is. Spoel voordat je de auto gaat wassen, wel het ergste vuil van je auto af. Anders veroorzaak je krassen in je lak tijdens het wassen. Wees ook voorzichtig als je de auto ijsvrij maakt.

Vergeet de onderkant van je auto niet

Sneeuw- en ijsresten blijven vooral bij je wielen en aan de onderkant van je auto zitten en daar heeft je auto vaak krasjes en beschadigingen door bijvoorbeeld steenslag. Ga eens naar de autowasstraat en laat de onderkant van je auto schoonspoelen. Ook je velgen mogen regelmatig een goede beurt hebben.

Je auto wassen in de winter

Het is het gemakkelijkst om je auto te wassen als het een paar graden boven nul is. Maar als je in de winter regelmatig je auto wilt wassen, komt het voor dat je auto toch een wasbeurt krijgt met de vrieskou. Neem dan extra maatregelen om schade te voorkomen:

 • Gebruik lauw water.
 • Maak na het wassen je rubbers en de randen van je portieren droog.
 • Smeer je rubbers in met vaseline.
 • Spuit je sloten in met antivriesspray, vergeet ook je tankdop niet.
 • Zet je ruitenwissers omhoog, zodat ze niet vastvriezen.
Zo, met die blinkende auto kun jij je weer vertonen op straat!

 


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Vrieskou voorbij? Auto wassen!"

 1. limos perth heeft op gereageerd

  If a site visit is in order, then arriving there in a limo will
  exude classiness. Subsequently, you would want to make it sure that the
  limo service companies you are considering
  must have a good standing in the community. This would give customers a better
  feel of the different holidays.