kosten auto

Vier bespaartips voor je autoverzekering

Door Peter van der Mark

Als zuinige Nederlanders zijn we gek op koopjes. Dat geldt ook voor mij. En voor mijn autoverzekering wil ik niet meer uitgeven dan strikt noodzakelijk. Ik wil niet betalen voor tierelantijnen. Daarom geef ik je niet 1 bespaartip, maar 4 tips om te besparen. Plus een bespaaradvies.

Bespaartip 1: Kies de juiste dekking

De ene auto is de andere niet. Dus zijn er ook verschillende dekkingen. WA-dekking is verplicht en heb je sowieso nodig. Maar heb je ook een cascodekking nodig? En zo ja, volledig (allrisk) of beperkt (WA plus)? De keuze hangt vaak af van de leeftijd van je auto. Houd daarbij deze vuistregel aan:

·         WA + volledig casco: nieuwe auto’s en auto’s t/m 4 of 5 jaar

·         WA + beperkt casco: auto’s van 6 tot 10 jaar

·         WA: auto’s van 10 jaar of ouder

Lees ook dit blog om de beste autoverzekering voor je auto te kiezen.

Bespaartip 2: Betaal kleine schades zelf

Heb je schade? Of een krasje? Kijk dan eerst of je het zelf kunt betalen. Als de verzekeraar de schade betaalt, verlies je meestal je no-claimkorting. Je betaalt dan dus meer premie, elk jaar opnieuw.  Neem hiervoor contact op met je verzekeraar. Deze kan je goed vertellen of het voordeliger is om de schade zelf te betalen.

Bespaartip 3: Verhoog het eigen risico

Bij WA plus of volledig casco heb je vaak een eigen risico. Je kunt dit eigen risico verhogen waardoor de premie omlaag gaat. Vaak weegt dit voordeel op tegen die ene keer dat je schade hebt. Overigens heb je bij Allsecur helemaal geen eigen risico. Maar wil je besparen, dan kun je voor een eigen risico kiezen van bijvoorbeeld € 250,- of € 500,-.

Lees hier meer over eigen risico en wat dit precies inhoudt.

Bespaartip 4: Pechhulp on Demand

Veel automobilisten hebben een abonnement voor pechhulp. Een lidmaatschap of verzekering hiervoor is lang niet altijd nodig. Of zinvol. Want hoe vaak heb je pech? En heb je echt pech onderweg? Dan is pechhulp on demand zo ter plekke.

Bespaaradvies: Vergelijk en stap over

Dat waren mijn tips. Nu moet je nog één stap zetten om te besparen: vergelijk je premie op Allsecur. Daarmee kun je soms wel tot 200, – besparen. Dat is snel verdiend.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Vier bespaartips voor je autoverzekering"