aankoopkeuring

Auto onderhoud overslaan om te besparen op je auto?

Door Redactie

Een auto onderhouden is niet goedkoop. Het liefste zul je misschien de grote of kleine onderhoudsbeurt voor je auto even overslaan om geld te besparen. Maar is dat een goed idee? Bespaar je daar ook echt geld mee? Of ben je uiteindelijk duurder uit? 

 

Een onderhoudsbeurt overslaan is geen goed idee. Door je auto goed te onderhouden bespaar je juist geld. Het is verleidelijk om een onderhoudsbeurt aan je auto over te slaan. Helaas schiet je er niets mee op. Juist bij dit soort beurten wordt je auto op belangrijke punten gecontroleerd zoals remmen, banden, vloeistoffen en verlichting.

Wat bespaar je (niet) op auto onderhoud?

De automobilist bespaart al flink op onderhoud. Vooral op:

  1. Banden vervangen
  2. Accu vervangen
  3. Vloeistoffen vervangen

Toch bespaar je daarmee niet. Stel de onderhoudsbeurt van je auto niet uit. Het kan je veel meer geld kosten dan dat je bespaart. Rij je bijvoorbeeld door met versleten remblokken? Dan verslijt je ook de remschijven. Het is een stuk duurder om de schijven te vervangen. Dit geldt voor veel meer onderdelen. Ververs op tijd de olie en filters en kijk remmen en banden na.

Minder beurten nodig

Het lijkt of auto onderhoud steeds duurder wordt. Klopt. Maar ook weer niet. Vroeger had een auto elke 10.000 kilometer een beurt nodig. Nu is dat verdubbeld. Een auto heeft dan ook minder beurten nodig. Wel moet er tijdens een beurt meer gedaan worden. Vroeger waren kleine reparaties goedkoper, omdat er één klein onderdeel vervangen kon worden zoals een lampje. Nu moet er vaak een hele nieuwe koplamp in. Dat maakt het duurder.

Tip Wil je toch graag besparen? Doe dan de kleine onderhoudsklussen zoals je vloeistoffen bijvullen of filters vervangen zelf.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Auto onderhoud overslaan om te besparen op je auto?"