Inzittende verzekering

Wat heb je aan een inzittendenverzekering?

Door Joost van Namen

Vaak krijg ik vragen over de inzittendenverzekering. “Ik zit altijd alleen in de auto, heb ik ‘m dan wel nodig? En als er wat gebeurt, heb ik toch een zorgverzekering?” Ik merk dat er veel onduidelijkheid over bestaat. In deze blog licht ik toe waar de inzittendenverzekering precies voor dient.

De inzittendenverzekering

De inzittendenverzekering van Allsecur is een schade-inzittendenverzekering. De verzekering dekt letselschade aan alle inzittenden, maar ook waardevolle spullen in je auto. Lang niet altijd wordt dit gedekt op de WA-verzekering en misschien is het daarom voor iedereen wel raadzaam een inzittendenverzekering af te sluiten. Je leest hier meer over in een eerder blog.

Passagiersverzekering?

Als de inzittendenverzekering alleen voor de medepassagiers zou gelden, had het wel een passagiersverzekering geheten. Niet voor niets wordt het een inzittendenverzekering genoemd: alle inzittenden zijn verzekerd voor de gevolgen van letselschade. Ook, of misschien beter gezegd: juist de bestuurder. Om die reden kan een inzittendenverzekering ook erg zinvol zijn als je altijd in je eentje rijdt.

Ik heb toch een zorgverzekering?

In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Als jou dus iets overkomt en je moet naar het ziekenhuis, dekt de zorgverzekering dit. Wel ben je je eigen risico vaak al snel kwijt en is het maar de vraag of je aanvullend verzekerd bent voor bijvoorbeeld fysiotherapie die nodig is na een ongeluk. Ook in gevallen die ernstiger zijn, zoals blijvende invaliditeit of zelfs overlijden, vindt er dekking plaats door de inzittendenverzekering. Bij blijvende invaliditeit wordt bijvoorbeeld het volgende gedekt: de kosten van het (gedeeltelijke) herstel, eventuele aanpassingen in huis en zelfs het verlies van inkomen. Hier denk je liever niet over na, maar je kan er beter over nadenken vóór dat het gebeurt, dan erna.

Aanvullende dekking

Als je kiest voor een autoverzekering bij Allsecur, is het altijd mogelijk om de inzittendenverzekering als aanvullende dekking af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand, verzeker je dan niet alleen je auto, maar ook wat daar in zit. Toch een fijn gevoel.

Voor meer informatie of het afsluiten van een verzekering, vertellen mijn collega’s en ik je graag meer. Laat je vraag hieronder achter of neem via een van de andere kanalen contact met ons op.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Wat heb je aan een inzittendenverzekering?"