zakelijk rijden

Zakelijk rijden en verzekeren: hoe zit dat?

Door Roy de Vroed

Mijn auto staat op naam van mijn bedrijf, kan ik hem dan bij jullie verzekeren? Dit is een van de vragen rond zakelijk rijden die regelmatig bij onze klantenservice binnenkomt. Hieronder geef ik je antwoord.

Wanneer zakelijk, wanneer privé

Om te bepalen hoe je je auto het beste kunt verzekeren, is het goed om eerst te kijken naar het verschil tussen zakelijk en privé rijden. Als de auto op jouw naam staat en je van je huis naar je werk rijdt, dan valt dit onder het privégebruik van je auto. Een enkele zakelijke rit, bijvoorbeeld om een keer per maand een zakenrelatie te bezoeken, valt ook onder privé gebruik. Je kunt voor je auto dan gewoon een particuliere verzekering afsluiten.

Gebruik je je auto echter structureel zakelijk, bijvoorbeeld als taxi, lesauto, voor koeriersdiensten, dagelijks klantbezoek of betaald personenvervoer, dan wordt het een ander verhaal en gaat het om zakelijk gebruik van je auto. Een autoverzekering biedt standaard alleen dekking voor privégebruik. Bij structureel zakelijk gebruik kun je dus geen particuliere verzekering afsluiten.

Auto op naam van de zaak

Maar als ondernemer heb je waarschijnlijk de auto op naam van je zaak staan omdat dit belastingtechnisch interessanter kan zijn. Hoe moet je je auto dan verzekeren?

Bij Allsecur is het mogelijk om een auto die op naam van je bedrijf staat te verzekeren. Je moet dan wel zelf eigenaar van het bedrijf zijn. Dit controleren we in het register van de Kamer van Koophandel. Daarnaast geldt de voorwaarde dat de auto hoofdzakelijk particulier wordt gebruikt. En dat jij, of je partner, de regelmatige bestuurder van de auto bent. Het is dan dus niet toegestaan om eventuele personeelsleden regelmatig in de auto te laten rijden.

Privé of zakelijke auto

Of privé of zakelijk rijden voor jou interessant is, daar kunnen wij je niet mee helpen. Overleg dit bijvoorbeeld met je accountant, ook of je je auto met of zonder BTW moet verzekeren. Onze collega’s van Allianz hebben alvast een aantal tips onder elkaar gezet.

Wanneer kun je bij Allsecur terecht?

Je kunt dus zeker je zakelijke auto bij Allsecur verzekeren, alleen geldt dan wel een aantal voorwaarden. We vragen hiernaar bij het afsluiten van je verzekering. Gebruik je je auto voornamelijk voor zakelijke ritten, dan kunnen we helaas geen particuliere verzekering voor je afsluiten.

Voor advies en vragen helpen mijn collega’s van onze klantenservice je graag verder. Stuur hen een WhatsApp via 06 – 38607113.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Zakelijk rijden en verzekeren: hoe zit dat?"