Welke autoverzekering moet ik voor mijn auto kiezen?

Door Redactie

Welke autoverzekering moet ik kiezen? Het is zeker niet het leukste waar ik me mee bezig wil houden wanneer ik een nieuwe auto aanschaf. Maar het moet toch gebeuren en dan houd ik van een duidelijk overzicht. Een overzicht waarin ik snel kan zien welke verschillende dekkingen er zijn en welke bij mij en mijn auto passen. Ik hoop dat het overzicht in dit blog jou ook helpt om de juiste autoverzekering te kiezen.

WA verzekering

Met een WA-verzekering, ben je verzekerd voor schade die je auto veroorzaakt aan anderen. Het voordeel is dat deze verzekering een lage premie heeft. Het nadeel is dat schade aan je eigen auto niet verzekerd is. Vaak kiezen automobilisten met een auto ouder dan 10 jaar en met een lage dagwaarde voor deze dekking.

Beperkt Casco verzekering

De Beperkt Casco autoverzekering verzekert je voor schade die je auto veroorzaakt aan anderen en voor een aantal schades aan je eigen auto. Kijk in de afbeelding in deze blog welke schades aan je eigen auto verzekerd zijn. Deze verzekering raden we over het algemeen aan voor auto’s met een leeftijd tussen de 6 en 10 jaar. Omdat je ook verzekerd bent voor schades aan je eigen auto, betaal je een hogere premie dan de WA autoverzekering.

All Risk verzekering

De All Risk autoverzekering is de uitgebreidste verzekering. Je bent verzekerd voor schade die je auto veroorzaakt aan anderen en schades aan je eigen auto. Ook als de schade door eigen schuld of door vandalisme is ontstaan. Vanzelfsprekend heeft de uitgebreidste verzekering ook de hoogste premie.

Voor elke persoonlijke situatie kan een andere autoverzekering de beste zijn. Neem dus vooral contact met ons op, als je wilt weten wat in jouw situatie de beste autoverzekering is. We helpen je er graag bij. Ook kun je altijd een kijkje nemen op onze website om meer informatie over de drie verschillende dekkingen te vinden.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Welke autoverzekering moet ik voor mijn auto kiezen?"