verzekeringsfraude

Nieuwe boete bij verzekeringsfraude

Door Redactie

Je bent vast wel bekend met de boetes die je als automobilist kunt krijgen. Zo betaal je een boete van €550,- als je onverzekerd rondrijdt en €130,- als je auto niet APK gekeurd is. Daar is nu een boete bijgekomen voor verzekeringsfraude. En die is niet mis.

Verzekeringsfraude plegen? Boete betalen

Als een automobilist fraudeert met een claim van de autoverzekering kan hij of zij voortaan een rekening van €532,- tegemoet zien. Deze boete geldt niet alleen voor fraude met de autoverzekering, maar voor alle soorten verzekeringen. De €532 is vastgesteld als vergoeding voor de interne onderzoekskosten die een verzekeraar maakt voor een frauduleuze claim. Dit bedrag komt bovenop eventuele andere schade. Bijvoorbeeld een uitkering die de verzekeraar ten onrechte heeft uitbetaald.

Boete helpt in strijd tegen verzekeringsfraude

De boete is een nieuw middel binnen de verzekeringssector in de strijd tegen fraude. En is vooral bedoeld om mensen die op kleine schaal frauderen harder aan te pakken. Allsecur juicht dit soort initiatieven toe. Maatregelen die bijdragen aan het ontmoedigen van fraude zijn zeer welkom. We pakken liever de fraudeur aan dan dat we de premies moeten verhogen omdat de kosten voor schade oplopen door fraude.

Verzekeren = vertrouwen

Verzekeren is voor een belangrijk deel een zaak van vertrouwen. Dat is bij Allsecur ook het uitgangspunt. De klant moet ons kunnen vertrouwen en wij moeten de klant kunnen vertrouwen. Helaas leert de ervaring dat ons vertrouwen soms niet terecht is. Ook bij Allsecur besteden wij daarom aandacht aan fraudebestrijding. Wij hebben diverse controles en processen ingericht om verzekeringsfraude voor te zijn en te bestrijden. Op die manier proberen wij te voorkomen dat de goede klant opdraait voor de kosten van de fraudeur.

Is voor jou de conclusie na het lezen van dit blog “Goede zaak!”? Gelukkig. Dan is de kans namelijk vrij groot dat je niet van plan bent om te frauderen. 🙂


Laat een reactie achter


3 Reacties op "Nieuwe boete bij verzekeringsfraude"

 1. Henk van LETH heeft op gereageerd

  Geld dit ook voor een verzekeraar die de boel oplicht??

  1. Marije Zandbergen heeft op gereageerd

   Beste Henk, wat bedoel je hier precies mee? Als je vragen hebt over onze verzekering of je schade hoor ik het graag! Vriendelijke groet, Marije van Allsecur

 2. Pascanellie heeft op gereageerd

  Toppy. … uit eindelijk loont dat voor de goede burger en zoude de kosten lager worden…. helemaal fijn