verzekerd bij code rood

Verzekerd bij code rood? Wij leggen het uit!

Door Redactie

Onlangs verscheen op Telegraaf.nl het volgende artikel. De automobilist is niet verzekerd bij code rood. De strekking van het bericht? De automobilist is niet verzekerd bij code rood. Van enkele klanten krijgen wij de vraag of dit daadwerkelijk zo is. Daarom dit blog om je een exact beeld te geven wat er gebeurt als jij met code ood de weg op gaat en schade rijdt. Want in noodgevallen móet je soms wel de weg op.

Ben je verzekerd bij code rood?

Code rood is een advies van het KNMI. Bij Allsecur is dat niet van invloed op de verzekering. Ongeacht of code rood geldt is er dus dekking op de autoverzekering. Het klopt dat verzekeraars schade door roekeloos rijgedrag uitsluiten. Code rood staat echter niet per definitie gelijk aan roekeloos rijgedrag.

Roekeloos rijgedrag is wettelijk moeilijk vast te stellen. Wel of geen roekeloos rijgedrag wordt per individuele situatie beoordeeld. Schade aan een ander (WA-schade) wordt in ieder geval altijd vergoed. Rijd je schade aan je eigen auto (casco) met opzet en door roekeloos rijgedrag, dan verzekert Allsecur dat niet.

Code rood, wat moet ik nu doen?

Is code rood afgegeven, dan raden wij aan het weer goed in de gaten te houden en een inschatting te maken van de verkeerssituatie. Wordt het afgeraden om de weg op te gaan en is het in jouw geval niet direct nodig de auto in te stappen, dan raden wij aan hier vanaf te zien. Want ook al word je schade vergoed, uiteindelijk zit niemand op “het gedoe” als gevolg van een schade te wachten. Uiteraard begrijpen wij ook dat er situaties zijn waarin je de weg op moet en dat je nooit de intentie hebt om schade te rijden. Wanneer je niet anders kan dan deelnemen aan het verkeer, dan raden wij extra alertheid en een aangepaste rijstijl aan.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over je autoverzekering, onze medewerkers staan je graag te woord. Klik hier voor onze contactinformatie.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Verzekerd bij code rood? Wij leggen het uit!"