verlengde nieuwwaarde

Verlengde nieuwwaarde: interessant of niet?

Door Redactie

Je koopt een prachtige nieuwe auto bij de autodealer. Ik merk aan de telefoon weleens dat klanten twijfelen over de verlengde nieuwwaarde dekking. Waarom is deze aanvullende dekking interessant voor je nieuwe auto? Ik leg het je graag uit.

Een nieuwe auto en een nieuwe verzekering

Je wilt wel goed verzekerd zijn als je de nieuwe bolide gaat ophalen. Hoogstwaarschijnlijk kies je voor een Volledig Casco dekking. Buiten schade aan derden en schade die onder de Beperkt Casco dekking valt, is je auto dan ook verzekerd voor vandalisme en schade die je zelf aan je auto veroorzaakt. Dat betekent dat wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt wij niet alleen de schade van de tegenpartij repareren, maar ook schade aan je eigen auto.

Je nieuwe auto total loss, kun je dan een vergelijkbare auto kopen?

Stel dat je auto total loss is door het ongeluk. Of dat een enorme hagelbui er voor zorgt dat het net lijkt dat je nieuwe auto op een golfbaan heeft gestaan. Wanneer je auto nog geen jaar oud is, keren wij standaard de waarde uit waarvoor je de auto hebt gekocht. Met de Verlengde nieuwwaarde kun je deze periode verlengen voor in totaal twee of drie jaar. En dat is fijn. Zodra jij de garage uit rijdt is je auto direct economisch een stuk minder waard. Kort gezegd: is je auto 2,5 jaar oud en total loss verklaard of gestolen? En heb je een Verlengde nieuwwaarde regeling? Dan keren we de cataloguswaarde uit in plaats van de waarde op de Bovag koerslijst + 10%. Dat kan een groot verschil zijn.

‘Wat kost dat dan wel niet?’ hoor ik je nu denken. Nou, eigenlijk niet zo heel veel. Voor een klein bedrag per maand kun jij een gelijkwaardige auto kopen als je nieuwe auto total loss wordt verklaard. Dan hoef je niet een tweedehands boodschappenwagentje te rijden!

Verlengde nieuwwaarde verloopt automatisch

Is je auto ouder dan 3 jaar geworden? Dan vervalt de verlengde nieuwwaarde regeling automatisch. Je betaalt hier dan ook geen premie meer voor.

Sluit binnen 3 maanden je Verlengde nieuwwaarde af

De Verlengde nieuwwaarde regeling sluit je binnen 3 maanden na aanschaf van je nieuwe auto af en is alleen mogelijk als je auto direct een Nederlands kenteken heeft.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Verlengde nieuwwaarde: interessant of niet?"