verlengde nieuwwaarde

Tweede auto verzekeren: krijg ik dan korting?

Door Redactie

Steeds vaker ontvang ik vragen van klanten die een tweede of zelfs derde auto bij Allsecur willen verzekeren. Krijg je dan een speciale korting? En is het nodig om twee keer een inzittendenverzekering af te sluiten of is één voldoende? De verwarring is duidelijk. In dit artikel leg ik onze regeling voor een tweede auto verzekeren voor je uit.

Krijg ik korting als ik een tweede auto bij Allsecur verzeker?

Ja, dat kan. Allsecur biedt gezinskorting als je meerdere auto’s bij Allsecur verzekert. In totaal kunnen er 4 auto’s met korting verzekerd worden! Dit geldt zowel voor jou als voor je partner en je kinderen. Afhankelijk van de hoofddekking (WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco) kan de korting per polis oplopen tot 10%.

Hoe kan ik een tweede auto verzekeren?

Als je een tweede, derde of zelfs vierde auto bij Allsecur wilt verzekeren, bel dan naar onze klantenservice via 073-548 5000. Jij of je partner of je kinderen moeten wel op hetzelfde adres wonen om in aanmerking te komen voor de gezinskorting.

Welke aanvullende dekkingen zal ik afsluiten bij een tweede auto?

Als je een tweede auto bij ons verzekert, is het belangrijk dat je goed bedenkt welke aanvullende dekkingen nodig zijn.

 • Rechtsbijstand: deze dekking is gebonden aan je kenteken. Heb je via Allsecur rechtsbijstand op één van je auto’s, dan geldt deze dekking niet automatisch voor je andere auto. Heb je bij een andere verzekeraar een algemene rechtsbijstandverzekering voor particulieren inclusief de module verkeer, dan geldt deze soms wel voor alle voertuigen. Raadpleeg hiervoor de algemene voorwaarden van je rechtsbijstandverzekering.
 • Pechhulp: ook deze dekking is gekoppeld aan je kenteken en gaat dus niet automatisch mee met je tweede of derde auto. Ga voor jezelf na of pechhulp voor deze auto nodig is.
 • Inzittendenverzekering: met de Inzittendenverzekering als aanvullende dekking op je autoverzekering ben je niet alleen, maar zijn ook je medepassagiers en spullen in de auto verzekerd.

Als ik schade rijd met mijn eerste auto, heeft dit dan invloed op de premie van mijn tweede auto? 

Nee. Als je  schade rijdt met één van de auto’s heeft de schadeclaim alleen invloed op de korting en de schadevrije jaren van de auto waarmee de schade is gereden.

Gezinskorting? Bellen!

Kortom, ga je een 2e, 3e of 4e auto verzekeren, wil een van je kinderen een auto gaan verzekeren of denk je er na om over te stappen naar Allsecur met meerdere auto’s? Neem dan contact op via 088-548 5000 en dan berekenen wij graag de premie’s voor je!

 


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Tweede auto verzekeren: krijg ik dan korting?"

 1. Hans Vleut heeft op gereageerd

  Geachte,
  Ik beschik nu over 3 auto’s, 2 auto’s gebruikt worden voor woonwerkverkeer en 1 busje dat incidenteel gebruikt wordt voor grotere klusjes (naar Ikea etc.)
  Hoeveel korting krijg ik in totaal op de verzekeringspremie bij 10 schadevrije jaren?

  groet,

  Hans Vleut

  1. Marije Zandbergen heeft op gereageerd

   Beste heer Vleut,

   Om u een goed advies te kunnen geven over een verzekering en of premie(korting) hebben wij meer gegevens van u nodig. Ik adviseer u om contact op te nemen met ons customer contact center 073 – 548 50 00 (bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 21.00u en op zaterdag van 09.00 tot 17.00u) of maak uw premieberekening op basis van uw schadevrije jaren via onze website: http://www.allsecur.nl

   Met vriendelijke groet,
   Het Allsecur team