schade verhalen

Schade verhalen: deze 4 stappen vergroten het succes

Door Redactie

Heb je autoschade door iemand anders? Dan moet je dit bewijzen. En dat is niet altijd even gemakkelijk. De tegenpartij kan heel anders over de situatie denken. Dan is schade verhalen lastig. Hoe vergroot je de kans op een succesvol verhaal van je schade? Ik geef je tips!

Heb je een WA of WA+ verzekering? Als je schade hebt door iemand anders is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. De schade wordt dan voor je verhaald bij de tegenpartij. Ook als je wel een Volledig Cascoverzekering hebt, is rechtsbijstand handig. Je verzekeraar helpt je dan bij het verhalen van letselschade na een ongeval in binnen- en buitenland. Zij helpen je de schade te verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij, zodat je zelf geen contact hoeft te leggen. De rechtsbijstandverzekering van Allsecur wordt uitgevoerd door NRS Rechtsbijstand. Je kunt deze dekking afsluiten als aanvulling op je Allsecur autoverzekering.

Hoe vergroot je de kans op succesvol schade verhalen?

Ook als je een rechtsbijstandverzekering hebt, heb je een grotere kans op een vergoeding van je schade door deze acties te ondernemen:

  1. Zorg altijd voor een door beide partijen volledig ingevuld én een door beide partijen ondertekend schadeformulier;
  2. Vermeld de naam, adres en het telefoonnummer van getuigen op het schadeformulier. Een passagier / collega / vriend / echtgenoot / meerderjarig kind kun je ook als getuige opgeven;
  3. Maak foto’s van de ongevalssituatie met bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een digitale fotocamera. Probeer naast de stand van de voertuigen en de schade aan deze voertuigen ook de verkeerssituatie vast te leggen;
  4. Meld je schade zo spoedig mogelijk. Allsecur stuurt je schade door aan NRS Rechtsbijstand ter behandeling. NRS Rechtsbijstand bevestigt altijd de ontvangst van de melding en neemt de acties met je door.

Tegenpartij kan niet betalen?

Wat doe je als je tegenpartij niet in staat is om de schade te betalen? Dan kan NRS Rechtsbijstand je schade tot €750,- vergoeden.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Schade verhalen: deze 4 stappen vergroten het succes"