nieuwwaarde regeling

Nieuwwaarde regeling: Hoe zit dat?

Door Redactie

Stel dat je de trotse eigenaar bent geworden van een splinternieuwe auto, dan is deze auto in jouw ogen veel waard en wil je ook graag zolang mogelijk profiteren van de investering die je hebt gedaan.

Een punt waar sommigen van balen is het feit dat de waarde van de auto al achteruit gaat zodra je bij de dealer de parkeerplaats afrijdt. Ook heeft de nieuwwaarde van de auto een beperkte houdbaarheid. In deze blog leg ik je uit hoe het met de nieuwwaarde regeling van je auto zit.

Wat is nieuwwaarde?

De nieuwwaarde is de prijs die je zou moeten betalen als je precies dezelfde auto opnieuw zou kopen.

Hoe werkt een Verlengde Nieuwwaarde dekking?

Met de Verlengde Nieuwwaarde  dekking gebruiken we voor de berekening van het bedrag ook de nieuwwaarde als je auto ouder is dan 1 jaar, maar niet ouder is dan 2 of 3 jaar.

Bij het afsluiten van je polis kies je of je de dekking voor 2 of 3 jaar wilt afsluiten. Voor een kleine premie tussen de 1 en 5 euro per maand heb je deze extra zekerheid.

Is de verlengde nieuwwaarde regeling nuttig?

Met de Verlengde nieuwwaardevergoeding krijg je tot 2 of 3 jaar de nieuwwaarde van je auto uitgekeerd als je auto onherstelbaar beschadigd is.

Zoals in het eerdere rekenvoorbeeld is aangegeven zie je hoe snel de waarde van je auto achteruit kan gaan. Op verschillende sites kun je berekenen wat de waardevermindering van je auto is. Op basis daarvan kun je besluiten of je het nodig vindt om deze aanvullende dekking af te sluiten. Het kan ook zijn dat je de nieuwwaarderegeling van 12 maanden voldoende vindt.

Goed om te weten:

Je kunt deze aanvullende verzekering alleen afsluiten als je auto jonger is dan 1 jaar en in combinatie met een Volledig cascoverzekering.

Wanneer je auto geïmporteerd is dan is de bovengenoemde nieuwwaarde en verlengde nieuwwaarde regeling niet mogelijk. Een factor die hierin meespeelt, is de cataloguswaarde. Een auto die geïmporteerd wordt heeft een cataloguswaarde die niet in Nederland is vastgesteld.

De verlengde nieuwwaarderegeling vervalt vanzelf als je auto ouder is dan 2 of 3 jaar (afhankelijk van de gekozen verlenging). Je betaalt vanaf dat moment ook geen premie meer voor deze aanvullende dekking.

Meer informatie lees je hier. Als je nog vragen hebt over dit onderwerp kan je telefonisch contact opnemen met de klantenservice via 073-54 85 000. Als een antwoord op je vraag wat langer kan wachten dan kun je ook een e-mail sturen naar info@allsecur.nl


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Nieuwwaarde regeling: Hoe zit dat?"