eigen risico autoverzekering

Meldcode: wat is dat eigenlijk?

Door Redactie

Je sluit een autoverzekering af en dan wordt er naar de meldcode van je auto gevraagd. Meld.. wat? Zonder deze code kom je niet verder. Wat is een meldcode en waar vind je ‘m? En waarom is dit eigenlijk nodig? Ik leg het je graag uit!

Wat is een meldcode en waar vind ik die?

De meldcode van je auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. De meldcode en het kenteken vormen samen een unieke code van je auto. Verzekeraars zijn verplicht om deze code aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) door te geven als een autoverzekering wordt afgesloten of beëindigd en kan de RDW controleren of auto’s echt verzekerd zijn. Minimaal een WA-verzekering is wettelijk verplicht.

Je vindt de meldcode op je kentekenbewijs of kentekencard. Heb je een papieren kentekenbewijs? Dan vind je de code op deel 1B. Dit is het deel dat je kreeg bij het overschrijven van de auto.

Ik heb nog geen meldcode

Moet de overdracht van uw nieuwe auto nog plaatsvinden? Dan heb je waarschijnlijk nog geen meldcode. Wil je wel alvast je autoverzekering afsluiten? Probeer dan de code te achterhalen bij de eigenaar van de auto of de dealer.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Meldcode: wat is dat eigenlijk?"