leaseverklaring en schadevrije jaren

Leaseverklaring en schadevrije jaren, mag ik ze meenemen?

Door Redactie

Via onze klantenservice komen veel vragen binnen van (voormalig) leaserijders over de leaseverklaring en schadevrije jaren. Het lijkt me goed om meer tekst en uitleg te geven zodat je weet hoe het zit.

Wat is een leaseverklaring?

Zodra je de leaseauto inlevert wordt er door de leasemaatschappij een leaseverklaring afgegeven. Ook kan het zijn dat je deze verklaring via  de werkgever kunt opvragen. In deze verklaring staat hoe lang er in de leaseauto is gereden en of je schades hebt gereden. Op basis van deze verklaring kan een autoverzekeraar beoordelen of en hoeveel schadevrije jaren je krijgt. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal schades en het schadebedrag. In deze blog leggen we je uit hoe het precies werkt met een leaseverklaring en schadevrije jaren.

Stel, je hebt een periode lease gereden en levert je auto in bij de werkgever omdat je een andere baan hebt gevonden. Je hebt een nieuwe auto gekocht en je wilt een autoverzekering afsluiten. Kun je je schadevrije jaren dan meenemen? Het aantal schadevrije jaren bepaalt jouw premie. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, hoe hoger de korting kan zijn.

Niet iedere autoverzekeraar zal schadevrije jaren toekennen op basis van een leaseverklaring. Goed  om te weten is dat Allsecur in ieder geval wél schadevrije jaren kan overnemen op basis van een leaseverklaring.

Hoe werkt het met een private lease contract?

Alhoewel de meeste leasecontracten vaak via de werkgever lopen, bestaat er ook een mogelijkheid om zelf een auto te leasen, dit heet private lease. Ook wanneer je een private of privé leasecontract hebt gehad kun je een leaseverklaring opvragen bij de leasemaatschappij. Private lease wil zeggen dat je tegen een vast maandbedrag, over een bepaalde periode, in een nieuwe auto kunt rijden. De periode bepaal je bij het afsluiten en duurt meestal 2 of 3 jaar. Voor een leaseverklaring op basis van private lease gelden dezelfde vereisten als die verderop in deze blog genoemd worden.

Vereisten

Een leaseverklaring dient wel aan een aantal vereisten te voldoen:

 • De leaseverklaring mag niet ouder zijn dan 12 maanden. De einddatum ligt niet verder dan 1 jaar in het verleden t.o.v. de startdatum van de polis bij Allsecur.
 • Als er meerdere leaseverklaringen zijn dan moeten de periodes op elkaar aansluiten, met maximaal een periode van 12 maanden ertussen
 • Er moet een begin en einddatum op de leaseverklaring staan
 • Als er schades zijn geweest tijdens de leaseperiode, dan moet er vermeld staan op de leaseverklaring wanneer deze schade(s) zijn geweest en ook wat het bedrag is van de schade(s)
 • Wij ontvangen graag de originele leaseverklaring per post. Zodra er schadevrije jaren toegekend zijn dan houden wij deze leaseverklaring in ons bezit

Wat moet je doen?

 Mocht je een leaseverklaring hebben ontvangen van de werkgever of je weet dat de leaseperiode binnenkort afloopt, dan kun je Allsecur bellen of mailen om een indicatie te geven van het aantal schadevrije jaren. Aan de hand van dat aantal schadevrije jaren kunnen we ook meteen een vrijblijvende offerte voor je maken. Als je de polis bij Allsecur afsluit ontvangen we daarna alsnog graag de originele leaseverklaring(en) per post.

Belangrijk

 • Als je een polis bij Allsecur wilt afsluiten en wij hebben de leaseverklaringen nog niet per e-mail kunnen beoordelen, dan start de polis met 0 schadevrije jaren. Nadat wij de leaseverklaringen hebben beoordeeld wordt het aantal schadevrije jaren met terugwerkende kracht aangepast op je polis.

Als je nog vragen hebt over de leaseverklaring of over het indienen hiervan, dan kun je heel gemakkelijk contact opnemen via de telefoon 073-54 85 000 of via WhatsApp op telefoonnummer (+31) 06 38 60 7113. Ook kan je hier meer informatie vinden over een leaseverklaring en schadevrije jaren.


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Leaseverklaring en schadevrije jaren, mag ik ze meenemen?"

 1. Iwan heeft op gereageerd

  Lekker dan, toen ik drie jaar geleden een autoverzekering afgesloten heb bij allsecur en daarbij de verklaring van twaalf jaar schadevrij met de leaseauto kreeg ik doodleuk te horen dat die er niet bij werden geteld…

  1. Ronald heeft op gereageerd

   En nog steeds! Met als argument “het staat niet in Roy-Data, dus het kan niet”. Terwijl dat nu juist het hele punt is van die leaseverklaring, omdat die jaren niet in Roy-Data kunnen worden opgenomen.