Schade aan geparkeerde auto

Wat te doen met je autoverzekering als je een nieuwe auto ophaalt, maar je oude nog niet is verkocht?

Door Redactie

“Ik ga mijn oude auto straks inruilen, maar rijd hier nog wel mee naar de garage en wil natuurlijk niet onverzekerd rondrijden. Wat moet ik hiervoor met mijn autoverzekering doen?” Ik leg het je in deze blog uit.

Zaterdagochtend ontving ik dit telefoontje van een mevrouw die haar nieuwe auto ging ophalen. Ze wilde een kentekenwijziging aan ons doorgeven, maar vroeg zich ook af hoe dit in zijn werk gaat. Een vraag die we vaker krijgen. Je wilt natuurlijk wel dat de autoverzekering van je oude en nieuwe auto goed geregeld is!

Hoe regel je je huidige autoverzekering?

Zodra je een nieuwe auto hebt gekocht, is het belangrijk om ook direct naar je autoverzekering te kijken. Als de auto namelijk op je naam staat, ben je verplicht hier een verzekering voor af te sluiten. Voor een premieberekening van je nieuwe auto kun je telefonisch contact met ons opnemen of op onze website kijken. Om de kentekenwijziging door te voeren, hebben wij de meldcode van je nieuwe auto nodig. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het identificatie- of chassisnummer en kun je vinden op het kentekenbewijs. Vaak ontvang je deze meldcode al vooraf, zodat je je verzekering op tijd kunt regelen. Als je ons aangeeft wanneer je je nieuwe auto op gaat halen, zorgen wij dat hij vanaf die dag is verzekerd. Heb je je oude auto nog niet verkocht of niet ingeruild bij aanschaf van de nieuwe auto? Dan kan deze bij ons verzekerd blijven (tot 14 dagen zonder extra kosten).

Hoe zit het met het aantal schadevrije jaren?

De nieuwe auto zetten wij op je lopende polis. Jouw schadevrije jaren neem je dus mee en zijn ook van invloed op de premie voor je nieuwe auto. Voor de oude auto maken wij een tijdelijke nieuwe polis. Op deze polis zitten geen schadevrije jaren meer. Het aantal schadevrije jaren mag namelijk maar op één polis worden gebruikt. Je krijgt van ons 14 dagen de tijd om de oude auto ‘kosteloos’ te verkopen. Dat betekent dat je vanaf het moment dat de nieuwe auto is verzekerd, tot 14 dagen geen premie meer voor de oude auto hoeft te betalen. Dit is een extra service die wij bieden.

Oude auto is verkocht, hoe zeg ik nu op?

Je oude auto is verkocht en staat niet meer op je naam. De tijdelijke autoverzekering moet dan worden beëindigd. Dit gaat niet automatisch, zoals bij de wegenbelasting wel gebeurd als je de tenaamstelling wijzigt. Het enige wat je moet doen, is contact opnemen met onze klantenservice en wij beëindigen de tijdelijke verzekering van de auto per direct. Een vrijwaringsbewijs hebben wij niet nodig. Ook als je bent vergeten om de tijdelijke autoverzekering te beëindigen, wat kan gebeuren natuurlijk, zullen wij met terugwerkende kracht je verzekering beëindigen (tot maximaal 14 dagen).

Een tweede auto verzekeren

Wil je beide auto’s behouden, dan kan dat natuurlijk ook. Er worden dan twee aparte polissen aangemaakt. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd, kun je maar voor één polis gebruiken. Voordeel is wel dat je op beide auto’s een gezinskorting krijgt. De hoogte van de korting ligt aan de dekking die je kiest, maar kan oplopen tot 10% per polis. Het is dus zeker de moeite waard om dit aan te geven als je een wijziging doorgeeft. We kunnen het dan direct voor je regelen!


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Wat te doen met je autoverzekering als je een nieuwe auto ophaalt, maar je oude nog niet is verkocht?"