Handige tips voor een jongeren autoverzekering

Handige tips voor een jongeren autoverzekering

Door Redactie

Als helpdeskmedewerker bij Allsecur krijg ik regelmatig te maken jongeren die een autoverzekering willen afsluiten. Ze weten vaak weinig of niets van autoverzekeringen. Adviseren over een jongeren autoverzekering  is dan ook leuk om te doen. Soms moet ik echter iemand teleurstellen, omdat hij of zij niet door de acceptatie komt. Hoe komt dit? En waar kun je het beste op letten als je jong bent en een goedkope autoverzekering wilt afsluiten?

Kies de juiste auto voor je jongeren autoverzekering

Er is iets waar je rekening mee kunt houden als je een autoverzekering wilt afsluiten als je jong bent. Zo weet niet iedereen dat er bij de acceptatie van een autoverzekering onder andere wordt gekeken naar de combinatie van je leeftijd en het type auto. Jongeren die nog onervaren de weg op gaan, worden door verzekeraars gezien als een risicogroep. Als je jong bent en je hebt een snelle of grote wagen kom je vaak niet door de acceptatie heen. Je bent dan een te groot risico voor veel verzekeraars. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om een jongeren autoverzekering af te sluiten als je 18 bent en net een rijbewijs op zak hebt. Let er wel op wat voor soort auto je koopt. Een kleine lichte auto is de beste keuze. In een lichte auto kun je tussen je 18 en 24e goed rijervaring opdoen. Na je 24e kun je dan overstappen op een andere (zwaardere) auto. Als je vanaf je 18e geen schade rijdt en een jongeren autoverzekering op je naam hebt, heb je op je 24ste al 6 schadevrije jaren opgebouwd. Bij Allsecur autoverzekeringen krijg je dan al een korting van 75% op je premie!

Begin vroeg met rijervaring opdoen

Het lijkt nu een beetje alsof het jongeren moeilijker wordt gemaakt als het om autorijden gaat, maar er zijn ook goede initiatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het initiatief 2toDrive? Dit experiment zorgde ervoor dat al 10.500 jongeren hun rijbewijs hebben gehaald voor hun 18e. Je doet dan door middel van een coach rijervaring op tot je 18e . Het voordeel van dit systeem is dat jongeren beter gaan rijden en op hun 18e meer rijervaring hebben als ze zelfstandig gaan autorijden. In Duitsland heeft dit al geleid tot 30% minder ongevallen onder jongeren. Er wordt ook minder vaak onder invloed van drank en drugs gereden. In Nederland zouden we hiermee 16 levens per jaar kunnen redden. In 2015 is een tussentijdse evaluatie. Als die goed uitpakt, kan dit initiatief definitief ingevoerd worden.

Wil je weten wat jouw jongeren autoverzekering bij Allsecur kost? Bereken dan je premie!


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Handige tips voor een jongeren autoverzekering"

  1. Vos heeft op gereageerd

    Grootste onzin dit..
    Afgewezen omdat je eind 23 bent en hierdoor in een risicogroep valt.
    Mooie praatjes op de website maar als het er op aan komt krijg je geen verzekering!