Is een rechtsbijstandverzekering voor iedereen aan te raden?

Door Redactie

Je hebt schade aan je auto door een ander. Je auto is verzekerd en die van de tegenpartij ook. Je belt je autoverzekeraar, maar die kan niets voor je betekenen. Je zult de schade zelf moeten verhalen. Ik kan me voorstellen dat dit vreemd klinkt, maar het kan je overkomen als je geen rechtsbijstandverzekering hebt. 

Ben je WA of WA+Beperkt Casco verzekerd?

Als iemand met zijn auto schade aan jouw auto veroorzaakt, zou dit verzekerd moeten zijn door de autoverzekering van de ander. Iedereen is namelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten voor zijn auto. Met een WA- of Beperkt Cascoverzekering (ook wel WA Plus genoemd) ben je alleen verzekerd voor de schade die je aan een ander toebrengt. Je bent dus niet verzekerd voor de schade aan je eigen auto door een ander. Bij Beperkt Casco ben je wel verzekerd voor schade door bijvoorbeeld storm, brand of diefstal. Als je schade hebt door een ander, zul je dit moeten verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Je schade verhalen is soms ingewikkeld

Het verhalen van schade is aan veel regels gebonden. Vaak zijn hier ook meerdere partijen bij betrokken. Dit maakt het soms best lastig. Rechtsbijstand bij je WA-autoverzekering of Beperkt Cascoverzekering is daarom zeker geen overbodige luxe, want dan helpt je verzekeraar met het verhalen van je schade. De Rechtsbijstandverzekering bij Allsecur is ondergebracht bij NRS rechtsbijstand.

Is een rechtsbijstandverzekering wel nodig bij een Volledig Cascoverzekering?

Ook als je een Volledig Cascoverzekering hebt, is rechtsbijstand handig. NRS Rechtsbijstand helpt je dan bij het verhalen van letselschade na een ongeval in binnen- en buitenland. Zij helpen je de schade te verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij, zodat je zelf geen contact hoeft te leggen. Alle communicatie verloopt via NRS Rechtsbijstand zodat je maar één aanspreekpunt hebt.

En, wat doet rechtsbijstand voor je?

  • Rechtshulp bij het verhalen van materiële- en letselschade in binnen- en buitenland.
  • Vergoeding van de kosten van door NRS Rechtsbijstand ingeschakelde extern deskundigen, zoals een schade-expert, of een advocaat.
  • Rechtshulp bij conflicten met je merkdealer bij koop, verkoop of onderhoud van je auto.
  • Ook voor de aanhangwagen die aan je auto vast zit biedt NRS Rechtsbijstand hulp.
  • NRS Rechtsbijstand verleent ook hulp aan de passagiers in je auto.

Laat een reactie achter


0 Reacties op "Is een rechtsbijstandverzekering voor iedereen aan te raden?"