Elektrische auto: wel te verzekeren?

Elektrische auto: wel te verzekeren?

Door Redactie

De meningen zijn sterk verdeeld in Nederland als het gaat om de elektrische auto. Als je dit artikel via Google hebt gevonden weet je het:  de één bejubelt de opkomst van de elektrische auto, terwijl de ander stellig zegt dat deze al ten dode is opgeschreven. Wij houden het bij onze expertise: is een elektrische auto gewoon te verzekeren en hoe veilig is deze auto eigenlijk in het verkeer?

Elektrische auto en de verzekering

De autoverzekering voor de elektronische en hybride auto is vaak duurder dan de autoverzekeringen voor gewone benzine of diesel wagens. Dit is niet omdat ze in een speciale prijscategorie vallen, maar omdat deze auto’s simpelweg een hoge cataloguswaarde hebben. Ook de reparatiekosten van elektrische auto’s zijn een stuk hoger. Ter vergelijking: voor een accu van een hybride auto betaal je rond de €3000, -. Voor een accu van een volledig elektrische auto betaal je zelfs rond de €10.000, -. Een goede autoverzekering is dus belangrijk, maar daarmee ook een stukje duurder. We raden je daarom aan verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Hoe zit het met de veiligheid?

Elektrische auto’s zijn stil en zuinig, maar zijn ze ook veilig? Elektrische en hybride auto’s moeten gewoon voldoen aan de veiligheidseisen van de overheid als ze worden gebouwd. In principe zijn er geen verschillen tussen ‘gewone’ auto’s en elektrische auto’s als het gaat om technische veiligheid. Wel een aandachtspunt: de verkeersveiligheid. Elektrische auto’s zijn bij lage snelheden erg stil. Je hoort de motor bijna niet als een elektrische auto rustig door de bebouwde kom rijdt. Daar moeten voetgangers en fietsers nog erg aan wennen. Een auto besluipt je zowat… Als je dus in een elektrische auto rijdt, moet je extra alert zijn op je medeweggebruikers. Want die kunnen zomaar de weg oversteken, omdat ze je niet aan horen komen rijden.

Interessante artikelen om verder te lezen:


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Elektrische auto: wel te verzekeren?"

  1. Kevin heeft op gereageerd

    Elektrisch rijden is een mooi streven voor de toekomst. Echter is er naar mijn mening nog iets teveel onduidelijkheid over elektrisch rijden. Ik zelf rijd sinds een tijdje elektrisch, maar ik wist eigenlijk ook niet waar ik moest beginnen. Daarom hoop ik jullie met een tip te kunnen verblijden. Op https://www.zakelijkelektrischleasen.nl staat veel informatie over elektrische auto’s. Dit heeft mij genoeg informatie kunnen geven om een beslissing te kunnen nemen.

    1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

      Bedankt voor jou reactie met de goeie tip! Ik ga zeker even kijken, hopelijk kunnen meer mensen hier bruikbare informatie vinden! Met vriendelijke groet, Joost van Allsecur