Top 5 pechgevallen

Dit zijn de meest voorkomende pechgevallen

Door Suzanne Caron

Als je veel onderweg bent, dan heb je vast weleens met autopech langs de weg gestaan. Of het nu je eigen schuld is of niet: het komt altijd ongelegen en kan voor veel ongemak zorgen. Maar met welke pechgevallen hebben wij eigenlijk het meest te maken?

Top 5 pechgevallen

Autopech is vaak domme pech. We hebben namelijk het vaakst te maken met lege accu’s (36%) en lekke banden (14%). Voor andere pechgevallen zoals een lege tank is de automobilist vaak zelf de schuldige. De top vijf veroorzakers van pech is als volgt:

  1. Lege accu (36%)
  2. Lekke band (14%)
  3. Buitengesloten (5%)
  4. Geen brandstof (2%)
  5. Verkeerd getankt (1%)

Opvallend genoeg hebben we vaak geen idee wat de oorzaak van autopech is. Maar liefst 42 procent van de schademelders weet niet wat er mis is als de auto niet start of simpelweg niet verder wil rijden en zij dit bij ons melden. Dan kan het uiteraard een van de bovenstaande problemen zijn, maar we krijgen de laatste jaren ook steeds meer meldingen over een navigatie die niet meer werkt of een defecte airco.

Rondje om de auto

In veel gevallen is autopech te voorkomen door regelmatig je auto te controleren en goed te onderhouden. De kans op een lege accu wordt al vele malen kleiner wanneer je regelmatig een rondje om de auto loopt als je geparkeerd hebt en checkt of alle lichten uitstaan. 100 procent zeker weet je het nooit, dus zorg dat je altijd startkabels bij je hebt of je pechhulp hebt geregeld, zodat je snel weer de weg op kunt!

Regel het met de app

Bij problemen grijpen we tegenwoordig direct naar onze smartphone. Dat geldt ook voor pech onderweg, want als je langs de weg komt te staan, pak je gewoon de Pechhulp on demand app erbij. Het werkt heel simpel: zodra je autopech hebt, open je de app en vraag je om hulp. Met Pechhulp on demand krijg je als automobilist pechhulp waar en wanneer je maar wil, zonder dat je een abonnement of lidmaatschap hoeft af te sluiten. Je betaalt dus alleen als je gebruikmaakt van de pechhulp en de kosten van het soort pech dat je hebt. Zo kun je al snel 100 euro per jaar besparen!

Wil je weten hoe de app precies werkt? Je leest het in onze eerdere blog. De Allsecur Pechhulp on demand app is gratis te downloaden voor iOS en voor Android.


Laat een reactie achter


0 Reacties op "Dit zijn de meest voorkomende pechgevallen"