Premie alert

Weet jij hoe oud jouw auto is?

Door Suzanne Caron

Voor veel automobilisten een lastige vraag. De meesten hebben geen idee hoe oud de auto is en waarom zou je het eigenlijk ook willen weten? Het kan je een hoop voordeel opleveren! Hoe? Dat vertellen we in deze blog.

Een verjaardag van vrienden, familie of je huisdier vergeet je niet snel, maar het loont om af en toe ook stil te staan bij de verjaardag van je auto. Word je auto 6 of 10 jaar, dan kan over het algemeen de dekking van je autoverzekering omlaag. Je autoleeftijd is namelijk een van de factoren die aangeeft welke dekking het beste bij je auto past.

Nederlanders betalen te veel

Uit onderzoek van Allsecur en Team Vier blijkt dat Nederlandse automobilisten te veel betalen voor hun autoverzekering. Je betaalt te veel voor je autoverzekering als de dekking niet meer past bij de leeftijd van de auto. Van de ruim 7 miljoen personenauto’s in particulier bezit zijn naar schatting 2,4 miljoen auto’s oververzekerd. Hierdoor betalen we met z’n allen ruim 450 miljoen te veel voor onze autoverzekering. De resultaten van het onderzoek vind je in onderstaande infographic en in het bijbehorende bericht.

Infographic oververzekering - premie alert

Premie alert

Bij het bezit van een auto komen verschillende kosten kijken en uiteraard wil je zo voordelig mogelijk in je heilige koe rijden. Dat geldt natuurlijk ook voor de kosten van je verzekering. Omdat niet iedereen bewust is van de leeftijd van zijn of haar auto en de dekking die daar het beste bij past, is het fijn als je verzekeraar je een advies geeft. Allsecur geeft haar klanten een premie alert als de auto jarig is en je dekking omlaag kan. Of je je dekking daadwerkelijk aanpast, bepaal je zelf. Maar het loont dus zeker om jaarlijks te kijken of jouw autoverzekering en de bijbehorende dekking nog rendabel is. Zeker nu de prijzen bij veel verzekeraars aan het stijgen zijn, is het belangrijk om prijzen te vergelijken.


Laat een reactie achter


2 Reacties op "Weet jij hoe oud jouw auto is?"

  1. René wesses heeft op gereageerd

    26 jaar

    1. Webcare Allsecur heeft op gereageerd

      Mooie leeftijd, nog in de bloei van zijn leven dus! 🙂