klanttevredenheid allsecur

Autoverzekering vergelijken: waar zitten de verschillen?

Door Redactie

We kennen het allemaal, u ontvangt uw polisblad van uw autoverzekering voor het volgende verzekeringsjaar en ziet wat u het komend jaar gaat betalen. U gaat uw autoverzekering vergelijken en informeert bij vrienden en familie waar zij verzekerd zijn en wat u daar eventueel zou gaan betalen. Of raadpleeg een vergelijkingssite waar u de premies van verschillende verzekeraars kunt vergelijken.

Wanneer u besluit om uw autoverzekering te vergelijken, is het heel belangrijk om hierbij uit te gaan van uw actuele gegevens. De premie is onder andere afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar aflegt, de oorspronkelijke cataloguswaarde, uw leeftijd en de regio/plaats waar u woont. Het komt vaak voor dat vergelijkingen worden gemaakt op basis van verschillende gegevens. Hierdoor lijkt de premie bij een andere verzekeraar voordeliger te zijn. Maar klopt dit wel?

Welke zaken beïnvloeden de premie?

Onderstaande zaken beïnvloeden de hoogte van uw premieberekening en vergelijking tussen uw huidige verzekeraar en andere verzekeraars:

  • Verandering van woonplaats

U bent verhuisd en u heeft dit nog niet heeft doorgegeven aan uw huidige verzekeraar. Bij de vergelijking die u maakt voert u het nieuwe adres in en vergelijkt u dit met de premie van uw huidige verzekeraar die nog uw oude adres hanteert. Hierdoor kunnen verschillen ontstaan in de hoogte van premies bij vergelijkingen.  Geef daarom zo snel mogelijk uw adreswijziging door aan uw huidige verzekeringsmaatschappij. Dit kan u al schelen in de hoogte van de premie.

  •  Meer of minder kilometers per jaar

U rijdt in het volgende verzekeringsjaar minder kilometers dan u heeft opgegeven bij uw huidige verzekeringsmaatschappij. Bij de vergelijking houdt u rekening met minder kilometers en dat levert weer een verschil in de hoogte van de premie. Informeer ook bij uw huidige verzekeraar wat de hoogte van uw premie is bij minder te rijden kilometers per jaar. Dan maakt u een zuivere vergelijking.

  •  Soort dekking

U bent bij uw huidige verzekeringsmaatschappij verzekerd voor een WA + Volledig casco (all risk) dekking. U kiest echter bij een vergelijking voor een andere dekking: WA + Beperkt Casco. Aangezien premieverschillen tussen een Volledig Casco en Beperkt Casco dekking behoorlijk kunnen oplopen, zult u altijd een prijsverschil zien tussen uw huidige verzekeraar en de verzekeraars die u met elkaar vergelijkt.  Informeer daarom ook naar de hoogte van de premie van de gewenste verzekeringsdekking bij uw huidige verzekeringsmaatschappij.

Premieverschillen verklaren bij vergelijkingen

Doordat sommige gegevens afwijken van uw huidige autoverzekering, kunnen de verschillen in premies aardig oplopen. Dat kan zo tientallen euro’s schelen! Bekijk daarom ook altijd uw polisdocumenten en controleer welke gegevens veranderd zijn. Bij wijzigingen is het altijd verstandig om (telefonisch) contact op te nemen met uw verzekeraar, zodat u direct krijgt te horen wat de juiste premie voor het volgende verzekeringsjaar wordt op basis van de veranderingen.


Laat een reactie achter


1 Reacties op "Autoverzekering vergelijken: waar zitten de verschillen?"

  1. Anda Lettink heeft op gereageerd

    Zinvolle informatie Kevin. Goed om zo actief te zijn.